19 Април 2024 г. Петък

Как се кандидатства за работа в Apple?

2015-02-28 20:00:34

Като най-голямата и скъпа компания в света - Apple, е притегателна сила за хиляди хора, които виждат фирмата като идеалното място за работа. За да се увери, че в крайна сметка ще избере точните хора, Apple е развила доста сложна система за одобрение на кандидатите, пише "Дневник", позовавайки се на онлайн изданието Information-age.

Повечето кандидати започват да се подготвят още преди да са подали документи в Apple. Например дизайнерът на потребителски интерфейси Луис Абрю. Миналата година той е прекарал около две седмици в подготовка на блог за обновления в сигурността на платформата iOS 8. Това включва и гледане на 17 часа видео от конференциите на Apple, за да се запознае в детайли със софтуерните продукти на компанията.

През септември 2014 г. той получава и покана от компанията за интервю. Започват няколко 30-минутни телефонни разговора с хора от отдел "Човешки ресурси", които да преценят дали Абрю е подходящ за компанията като характер. След това започват и два часа видеоразговори чрез платформата FaceTime с евентуалните бъдещи колеги на Абрю.

"С всеки говорих по около 30 минути очи в очи. Задаваха ми всякакви въпроси за работата ми, как съм подготвил статиите, какво съм научил, докато съм ги писал", разказва той.

Три седмици по-късно е поканен на интервюта на място в централата на Apple. Датата му е насрочена чак през януари т.г. Компанията е покрила три нощувки в хотел и самолетния билет за връщане.

В централната на Apple са били проведени няколко интервюта с обща продължителност цели шест часа. Те са били водени от 12 души, служители на Apple в различни отдели.

"Тонът беше много спокоен и приятелски. Не мога да кажа, че интервютата сами по себе си бяха тежки въпреки огромния брой въпроси, които целяха да разберат кой съм аз като служител, писател и разработчик", допълва Абрю.

Питан е и логически въпроси като как би написал готварска книга и как би написал менюто за хамбургери в столовата на Apple. Абрю споделя, че един от интервюиращите му е казал "да не си губи времето с глупаците", като е имал предвид тези, които не достигат до тази фаза на процеса по наемане.

Седмица по-късно Абрю е получил и официален отговор за решението на Apple. Резултатът? След четири месеца и часове интервюта Абрю не е бил нает. "Интервютата, изглежда, са базирани на индиректни въпроси. Според мен това оставя твърде много възможности за грешни впечатления и преценки", коментира той.

източник: money.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати