Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Януари 22
Начало arrow Политика arrow Радан за оставката на Първанов: Това е една от най-добрите новини

Радан за оставката на Първанов: Това е една от най-добрите новини

  Print E-mail
2015-02-26 10:47:54
източник: actualno.com

Това е една от най-добрите новини от последните дни. Работата с него беше системен нетърпим дискомфорт. Aко тази новина е вярна, на мен ми пада голяма гайле от раменете.

 

Така коментира новината за заявената оставка на Георги Първанов съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев пред bTV.

 

Той допълни още, че: "С групата на АБВ работим много добре, просто работата ми с Георги Първанов бе голям компромис от моя страна. Знаете ли колко много ми е било трудно да обяснявам на хората, след като ме питат: „Радане, какво правиш с Гоце?” Мислите, че ми е било лесно да отговарям на нещата? Трудно ми е било. Иначе с Калфин и другите хора от парламентарната група на АБВ работим много добре."

 

"Ние от Реформаторския блок застанахме на първата огнева линия, за да уверим, че е необходима мярката с вземането на заема. Ако сме взели парите, за да финансираме обръчите от фирми и елитите, значи сме сторили зло. Но ако сме го направили, за да запушим пробойните, сме направили добро. Ако видим обаче, че се случва първото, ще сме първите, които ще скочат", допълни още Радан Кънев.

 

Той уточни, че Реформаторите са дали политически знак дали ще се финансират елитите, или ще се оправя държавата.

 

"Съдебна реформа и гласуване на бюджета за 2016 г. ще покаже дали правилно сме си дали гласа за тегленето за заема. Нито стотинка не може да бъде изхарчена без актуализация на бюджета. Живеем в гнила институционална среда", обясни Кънев.

 

Според него Патриотите са се поддали на популистки натиск.

 

"ДПС много слабо ме интересуват. Единственото, което знам за тях, е, че те трябва да стоят достатъчно време в опозиция. За да могат българските турци да имат достатъчно добри представители, които да не ги ограбват", каза още Радан Кънев.

 

ДПС взе завоя и се присламчи в последния момент за дълга. Това направиха те. Няма как да се съглася, че с тях в момента сме от една страна. ДПС трябва да са много време в опозиция, за да може българските турци да имат представители във властта, добави още Кънев.  Според него повечето хора с турски имена у нас мразят ДПС.

 

„С гласуването на дълга РБ направи така, че да осигурим стабилност на държавата. Реформаторският блок не се купува и не се продава”, заяви още Кънев.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Мнозинството отхвърли ветото на държавния глава върху Закона за противодействие на корупцията.Очаквано преди гласуването в залата се разразиха спорове. Според червения депутат Крум Зарков ...
  Новини "Заповядайте, съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора", призова лидерът на опозицията Корнелия Нинова в ефира на Нова. Тя обаче иска през това време народът да знае какво става в ...
  Новини БСП излиза от пленарна зала.Днес ще поискаме среща с всички европейски посланици, обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.ГЕРБ минират националното съгласие, обяви Корнелия Нинова. ...
  Новини Мониторинговият доклад на ЕК предизвика разнопосочни коментари в парламента. От ГЕРБ се похвалиха, че са доволни от заключенията на Европейската комисия и че докладът е обективен, позитивен и ...
  Новини "ГЕРБ с времето губят своите избиратели и поддръжници в обществото, защото скандалите във властта се трупат и хората започват да мислят за алтернативна опция на управляващите и БСП. В същото ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?