27 Април 2024 г. Събота

Бербатов бележи в Шампионска лига, "Монако" 3:1 срещу "Арсенал"

2015-02-26 06:30:26
Звездата на "Монако" Димитър Бербатов вкара на "Арсенал" в Шампионската лига, а тимът му е на крачка от четвъртфиналите в турнира, след като победи с 3:1 на "Емирейтс" в Лондон. 

Българинът се разписа с техничен удар, дошъл след страхотна контраатака на "монегаските" и асистенция на Антони Марисал. 

Освен българина точни за гостите бяха Жофри Кондогбиа в 38-ата минута и Яник Ферейра-Караско в четвъртата минута на продължението на мача. Почетното попадение за "артилеристите" бе на Алекс |Окслейд-Чембърлейн в 91-ата минута.

Мачът започна с натиск на домакините, които бяха излезли в предни редици с Оливие Жиру, Алексис Санчес и Дани Уелбек. Тримата футболисти бяха в основата на всичко интересно в играта на "Арсенал" и тормозеха защитниците на "монегаските" от първата минута. Те обаче не испяваха да стигнат до чисти голови положения.

В средата на полувремето Санчес направи двойно подаване на скорост с Месут Йозил, озова се в наказателното и стреля, но вратарят на гостите Субашич изби топката в корнер. "Монако" игра много организирано в защита и не допусна да се стигне до сериозни опасности пред вратата. Неслучайно "монегаските" имаха допуснати само три гола в последните си 17 мача преди тази среща.

Шансът на "Арсенал" дойде в 35-ата минута, когато Хектор Белерин центрира към Оливие Жиру, но той не успя да реагира по-най-добрия начин и се размина с топката.

В ответната атака "Монако" изненадващо откри резултата с гол на Жофри Конгдобиа. Французинът стреля мощно от дистанция, а ударът му се отби в Пер Мертезакер и топката стана неспасяема за стража Давид Оспина.

До края на частта не се случи нищо интересно и двата тима се прибраха в съблекалнята при 1:0 в полза на гостите.

Второто полувреме отново започна с превзходство на "Арсенал". Секунди след началото Йозил намери Жиру в наказателното, но нападателят не успя да засече топката от близо. Малко по-късно Жиру отправи удар с глава след изпълнение на корнер, но отново не сполучи.

В 53-ата минута "Монако" направи скоростна контраатака, Антони Маритал напредна дълбоко в полето на домакините и намери прекрасно Димитър Бербатов. Българинът нахлу в наказателното с топката и с прецизен удар я прати в противополжния ъгъл на пазената от Оспина врата.

"Артилеристите" се опитаха да се върнат в мача, но Жиру пропиля поредно положение. В 59-ата минута той прати топката над съперниковата врата, след като тя попадна в него след намеса на Субашич. Седем минути по-късно резервата Тио Уолкът също пропусна да се разпише. Крилото остана очи в очи с вратаря, но би в него, а при добавката съще не бе точен.

"Арсенал" все пак успя да вкара гол в първата минута на продължението на мача. Влезлият като резерва Алекс Окслейд-Чембърлейн пое изчистена топка на дъгата на наказателното поле и с хубав удар я прати в горния ъгъл на вратата на Субашич. 

"Монегаските" обаче не бяха казали последната си дума и възстановиха преднината си от два гола в 94-ата минута. Точен бе Яник Ферейра-Караско, който бе изведен отдясно и с удар под плонжа на Оспина уби интригата преди реванша в княжеството.
В друг осминафинален сблъсък "Байер" (Леверкузен) взе минимална преднина преди реванша срещу "Атлетико" (Мадрид) след домакинска победа с 1:0. Гола вкара Хакан Чалханоолу в 57-ата минута с красив удар под напречната греда, който не остави шансове на Мигел Анхел Моя.

Испанският тим завърши мача в намален състав, след като малко преди края Тиаго Мендеш беше изгонен за два жълти картона. "Дюшекчиите" направиха и две принудителни смени още преди почивката, след като Гилерме Сикуера и Саул Нигес получиха контузии съответно в 38-ата и 42-ата минути.

"Аспирините" изиграха много силен мач и заслужено победиха, докато гостите рядко стигаха до голови положения, а защитата им не се представи колебливо.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати