25 Април 2024 г. Четвъртък

Квесторите и Цачева осуетиха меле в парламента

2015-02-25 13:27:36
Парламентарният шеф Цачева бе принудена да даде 10 минути почивка, с което спаси пленарна зала от меле, предизвикано от изявленията на представители на "Атака" и Патриотичния фронт.

Диалогът, приключил с обявяването на Сидеров за „перхидролено човече", за малко да премине в сбиване, след като цялата ПГ на "Атака" тръгна заплашително към парламентарната трибуна, където бе човек на ПФ.

Светкавична реакция на квесторите и Цачева осуетиха задаващият се кютек да бъде показан пряко по БНТ.

В началото скрит замисъл в по-продължителната почивка на депутатите заподозря лидерът на „Атака" Волен Сидеров. Той обвини от парламентарната трибуна финансовия министър Владислав Горанов заради това, че със своето „45-минутно трогателно слово" е искал да убие времето на дебата до почивката, а след това пленарната зала да оредее. „Защо се разрежда залата, за да стане удобно гласуването на дълга ли", запита атакист номер 1.

Именно заради тези си съмнения Сидеров поиска поименна проверка на кворума в залата, но парламентарната шефка Цецка Цачева му обясни, че такава проверка ще направи непосредствено преди гласуването на дълга.

Сидеров взе отново думата и остро коментира предходното изявление на Валери Симеонов от ПФ, като националист номер едно Волен Сидеров гарантира, че ПГ на Атака ще гласува против този тежък военен дълг. Ясно е, че сделка има, как ПФ ще пуснат кокала така лесно и ще пуснат властта, която постигнаха с толкова измами, скастри той колегите си. Вие ни водите към нов Ньойски договор и за това ще отговаряте един ден, закани се той на управляващите.

Водачът на патриотите Валери Симеонов не можа да остане безмълвен към тези обиди и обяви, че е шокиран от поведението на Сидеров. Каква е тая метаморфоза - идейният политик от 2005 г. говори за кокали, сделки, далавери - не мога да ви позная, това ли е вашето мислене, запита той колегата си.

Патриотът стигна по-далеч в изказването си и обяви протестиращите пред парламента симпатизанти на Атака за лумпени, като сравни косвено двете депутатки от Атака Калина Балабанова и Миглена Александрова с проститутки.

Според Сидеров пък метаморфозата на Симеонов е далеч по-забележима - той бил тръгнал от разпространител на гей порно и провинциален олигарх и стигнал до изпечен парламентарист. Сидеров разказа и как Симеонов бил издигнат преди години от Атака за общински съветник в Бургас и веднага „си купил едно парцелче".

След това именно на трибуната излезе Валентин Касабов от ПФ, чиято реплика за „перхидроленото човече" взриви атакистите.
източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати