29 Март 2024 г. Петък

Яростна битка за женския трон в попфолка

2015-02-18 17:28:24

За мен не е важна статуетката, важна е любовта на публиката. Наградите са нагласени и не отразяват реалността. Приз не искам, мен ме оценяват феновете. Това са само част от клишетата, които съпътстват музикалните церемонии.

След по-малко от седмица - на 24 февруари, ще станат ясни и отличниците в попфолк жанра. И по-конкретно - тези, които са под шапката на "Пайнер". През последните една-две години мнозина побързаха да погребат тази музика, по медиен интерес тя отстъпи и Преслава, Анелия, Галена и компания бяха изместени от Криско, 100 Кила, Графа, кандидат-звезди от музикални риалитита.

Истината обаче е, че жанрът си е жив, продукцията не е намаляла, а битките за върха в него не стихват.

Тази година феновете станаха свидетели може би на най-ожесточената война преди раздаването на статуетките. Безспорно, най-голямата конкуренция е в категорията за Певица на 2014, където номинирани са Галена, Анелия, Преслава, Джена, Емилия и Цветелина Янева. На женския фронт винаги е интересно, но за първа година битката се изроди.

Започна се с брутален кадър в социалните мрежи, на който Джена държи отрязаните глави на Преслава и Анелия и посланието "Моята награда".

Джена на няколко пъти е показвала, че се чувства пренебрегната от липсата най-важната статуетка - Певица на годината. Още докато беше никому неизвестна, далеч от "Пайнер" и с краден псевдоним, тя имаше самочувствието на "най-пеещата на живо". Има го и сега, но нещо не й достига за върха. Нейни колежки често просъскват, че катери стълбицата заради "по-близки отношения с шефа", но засега шансовете й са нулеви в конкуренцията на Преслава, Галена и Анелия. Няма да помогне и кървавата демонстрация, за която бяха обвинени нейни фенове. Джена намери поддръжник в лицето на Камелия, но блондинката вече не е в "Пайнер" и едва ли може да окаже някакво влияние.

Всъщност отрязаните глави бяха последвани с нов колаж. Този път Преслава е вдигнала победоносно статуетка, а нейде в краката й се гърчи Джена.

Според предварителните залози именно Преслава, Анелия и Галена са истинските претенденти за номер едно. И трите дебнат в засада, правят се на лицемерно колегиални и изтъкват колко са добри конкурентите. 

От трите най-онеправдана е Анелия, която все се разминава с върха, независимо че имаше години, в които признанието Певица на годината й прилягаше. Но първо не можеше "да хване ръка" от Ивана, а после и от Преслава.  

За Емилия и Цветелина Янева ще останат утешителни статуетки. Янева открито заяви, че тази година награди не искала, и допълни с категоричност, че публиката не оценява реално заслугите на изпълнителите.

"През всичките години разбрах, че наградата в България не ти носи плюсове, защото хората обичат да приписват наградите и успехите на други неща, а не на талант и хубави песни. Осъзнах, че хората не оценяват, те не казват “Да, тя заслужава”. Винаги има борба между феновете на отделните изпълнители и никой не е признат напълно за наградата, която взима. Затова и на мен не ми е важно и вече не се радвам на награди. Радвах се преди пет години, когато спечелих “Дебют на годината”, заяви в минорен тон Цветелина.

Очакванията са Емилия също да се задоволи с някакъв утешителен приз и да се радва на любовта на феновете.

При мъжете като че ли е по-спокойно, след като абсолютен фаворит е синът на Тони Стораро - Фики. Конкуренцията тук е доста по-слаба, може би Галин е певецът, който ще оспорва статуетката на Фики. В последните дни обаче и той започна да говори, че не наградата, а любовта на публиката е важна. За същата любов заговори и Константин, което на практика изяснява картината.

Треската за чалга Оскарите навлезе в кулминационната седмица, а кои ще бъдат призьорите, ще стане ясно на 24 февруари в НДК.

Джена вероятно ще остане само с тази награда. Снимка: Facebook 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Клюки


Новини
Бившият съпруг на фолкпевицата Мария - Християн Гущеров, не се бави много и вкара нейна колежка под завивките си. Той замени миньончето с прохождащата в бранша и изявяваща се като плеймейтка Анджелин ...
Новини
Николета Лозанова унизи Преслава в предаването си "Папараци"Следващото видео вероятно ще предизвика сълзи в очите на някои застаряващи фолк певици със залязващ статут", каза НиЛо ...
Новини
Подновената връзка между Николета Лозанова и Ники Михайлов очевидно става все по-сериозна. Плеймейтката често е забелязвана в сградата на бул. "Черни връх" ...
Новини
Фолкпевицата Мария има проблеми в личния си живот, но това не я извинява да създава проблеми като шофьор. Всъщност проблемът е, че и тя смята, че правилата за нея не важат. Дали е от хубавата ...
Новини
Фолкпевицата Анелия се е тунинговала през годините, но предимно в гръдната област. Ето че вече има видими резултати и по лицето.Изпълнителката се появи на участие през уикенда с напомпани устн ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати