27 Април 2024 г. Събота

Манолова: За 100 дни ГЕРБ направиха уволнения за 100 г. напред

2015-02-17 13:27:58
Бившият финансов министър Симеон Дянков ни показваше постна пица, а сегашният Владислав Горанов ни кара да платим 16 такива. Това заяви пред TV 7 депутатът от БСП Мая Манолова в коментар на заема от 8 млрд. евро, който управляващите искат да вземат.

Миналата седмица неговата ратификация мина със скандал в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

По думите на Манолова този дълг се подготвя, без да се обясни защо. „Кой разреши да се сключват договори за дилъри за агенти. Четирите банки ще получат стотици милиони комисиони. Кой избра тези банки, които ще организират емисиите на външния дълг? Какъв е размерът на тяхната комисиона? Даже 1% комисиона е 160 млн. лв. Как става това? Скандално е", категорична е тя.

Соцдепутатк призова гражданите да си "вземат съвестта" и да излязат на протест пред парламента в деня, когато ще се обсъжда заемът от 16 млрд. лв., припомняйки бурните реакции, когато Пламен Орешарски взе 1 млрд. заем. 

Сега имат 16 пъти повече причини да го направят, каза тя и добави, че и президентът трябва да реагира, като наложи вето на закона, ако проектът мине в пленарната зала.
Депутатката показа в студиото тояга и призова това да е инструментът на бъдещите протести на жълтите павета.

"Това е своеобразната просешка тояга, до която правителството на Бойко Борисов ще ни докара!", категорична е тя.

Манолова коментира отново и 100-те дни на управление на кабинета.

„На какво да кажем "Браво" или да се зарадваме на действията на това правителство. Това, което успяха за 100 дни да направят, са назначения и уволнения за 100 години напред“, каза тя.

По думите й „ГЕРБ са безцеремонни“. Когато дойдат на власт, уволняват всички и на високи позиции, и на ниски. Остават единствено тези, които са приели да служат на новата власт, анализира Манолова.

Според нея това е обяснението защо премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да сменя главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Тя категорично заяви, че по време на тяхното управление "не беше така, за това говорят и числата“.

Манолова съобщи, че от партията й са решили да покажат човешки съдби, професионалисти, които новата власт е уволнила. В следващите дни в парламента ще бъдат поканени хора от различни сектори, които да разкажат историите си, допълни тя.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати