19 Април 2024 г. Петък

Тройна стрелба вкара в паника Копенхаген

2015-02-15 09:59:52

Рано тази сутрин близо до метростанцията Ньорпорт в датската столица Копенхаген е бил прострелян подозрителен мъж.По-късно той е починал, съобщиха от полицията.

Силите на реда водят разследване дали той не е замесен в двата последователни атентатa в столицата за последното денонощие. Малко по-късно от силите на реда обявиха, че вярват, че убитият стои зад двете нападения.

Полицията уточни, че е наблюдавала адрес в квартала Ньоребро, където е чакала заподозрян мъж да се прибере. Когато той се появил, той забелязал полицаите, извадил пистолет и започнал да стреля, обясняват от силите на реда. Полицаите отвърнали и го простреляли смъртоносно.

В квартала живеят предимно имигранти. Той се намира на около 5 километра от атакуваната синагога няколко часа по-рано.

Това е третата стрелба в Копенхаген за последните 12 часа.

Вчера следобед неизвестен мъж откри огън по кафене в столицата, където се е провеждала среща за свободата на словото, организирана от шведския художник Ларс Вилкс, който няколко пъти получава смъртни заплахи заради карикатури на пророка Мохамед през 2007 година.

Ройтерс съобщава, че нападателят срещу кафенето е бил ранен от службите на реда. Той все пак успял да избяга.При нападението беше убит един човек на 55 години, а трима полицаи бяха ранени.

Няколко часа по-късно един евреин е бил убит, а други двама полицаи са били ранени при нова стрелба в Копенхаген, съобщи Скай нюз.

Изстрелите са чути в синагога. Заподозряният успял да избяга от мястото на инцидента, съобщи Ройтерс.

Първоначално се съобщаваше за трима ранени. Един от тях е бил в критично състояние заради раняване в главата. Той е издъхнал в болница, уточнява АП. Убитият евреин е охранявал синагогата.

В града се провежда мащабна операция.

Полицията помоли гражданите да не излизат на улицатазаради тяхната безопасност.

В града са разположени военни части. Полицията е блокирала центъра на Копенхаген, съобщава Скай нюз. При двете нападения са убити двама души, а други са настанени в болница с огнестрелни рани.

Германската полиция блокира и проверява всички основни пътища от и за Дания, съобщава ДПА.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати