18 Април 2024 г. Четвъртък

Лъсна гнусната лъжа за "Червеи"

2015-02-10 10:36:36

Тази гнусна лъжа, която се разпространяваше през последната седмица, лъсна и стана ясно, че не са подслушвани протестиращи". Този остър коментар по повод нашумялата разработка "Червеи" направи бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев в ефира на НоваТВ в отговор на въпрос дали е имало такава разработка срещу протестиращи.

По думите на Йовчев вътрешният министър Веселин Вучков е бил наясно, че това е лъжано умишлено е направил такова внушение. „Вучков е бил с ясното съзнание, че не е имало подслушване на протестиращи", категоричен беше Йовчев. Той допълни, че такива хора нямат място в политиката. „Кой ще има доверие в министъра на вътрешните работи от тук насетне, след като си позволи да направи това. Аз, като гражданин, ще имам съмнения, че той манипулира информацията", каза още бившият МВР шеф и добави, че няма причини, които могат да оправдаят това поведение.

Според Йовчев не може да се подслушва информационен масив. „Можете ли да следите купчина вестници? Можете да следите дали някой от екипа ви не ги ползва неправомерно.Подвеждат министър-председателя, за да не ги питат защо една седмица заблуждават, че са подслушвани протестиращи", каза още той.

Йовчев заяви още, че са търсени къртици - хора, които са изнасяли информация от структурите на МВР навън.„Става въпрос за хора, които са се облагодетелствали, но няма политически скандал", разясни още той, но не пожела да навлиза в подробности, докато не приключи проверката. Убден съм, че няма такова нарушение, защото познавам хората, с които съм работил, категоричен беше бившият ръководител на вътрешното ведомство. Ако подредите събитията от последните 10 дни и проследите връзките между тях, картинката ще ви стане ясна. Може би и при вас има информация, която не е известна на мен - за гнусната постановка, която беше играна последните дни, обърна се той към водещите.

Не мисля, че съдия може да подпише разрешение за подслушване за 300 дни. Не съм виждал такива документи, не ми е било работа. Няма никаква информация, която може да касае СРС и разработки.

За да се стигне до заключенията, направени във вашия доклад, значи са събирани някакви доказателства срещу протестиращите. Как са събирани те, на базата на каква информация? Този въпрос зададе на Йовчев от своя страна Иво Божков, участник в протестите срещу кабинета „Орешарски".

Бившият вътрешен министър беше категоричен, че всичко е събирано на основата на явни източници на инфромация, включително и медии, и на основата на анализи. "90% от информацията в разузнаването е от явни източници, да ви кажа, за да знаете!", тросна се Йовчев.

За финал на разговора вътрешният министър в кабинета "Орешарски" благодари за последната тема, която беше помолен да коментира, а именно т.нар. "опорни точки", които по време на неговия мандат изтекоха от МВР. Това беше поредната манипулация. Такива опорни точки не са готвени. В момента, в който се твърдеше, че член на моя политически кабинет ги е изпратил, се оказа, че той въобще не е бил на мястото, от което са изпратени. Някой ги беше написал и за да им предаде някаква тежест, беше лепнал етикет "МВР", категоричен беше Цветлин Йовчев.

След него в студиото темата коментира и бившият председател на парламента и председател на БСП Михаил Миков. Нищо повече не знам, слушам коментарите в медиите. Нямам никаква информация, обясни Миков и отрече като председател на НС да е получавал какъвто и да е доклад, свързан с разработката "Червеи".

Миков направи извода, че от подслушване и разработване на протестиращи реално не е имало нужда, защото "вие всяка вечер ги показвахте по телевизията".

Социалист номер 1 обясни и свое изявление по БНТ отпреди време, от което личало, че бил ядосан заради медийното отразяване на недовослтвото срещу кабинета "Орешарски". Казах, че като се манипулира общественото мнение, особено от обществените медии,то това не е демократична държава, продължавам да го твърдя, разясни лидерът на БСП.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати