26 Април 2024 г. Петък

170 почистващи машини излязоха по улиците на София

2015-02-06 23:19:18

170 машини почистват на пътните платна в София. Приоритетно се обработват улиците, по които се движиградският транспорт, както и мостове, опасни и стръмни участъци, съобщават от Столична община.

Поради силния трафик почистването е затруднено.Временно е скъсен маршрутът на тролеите, обслужващи  линия 2 до „Борово". Поради аварирало превозно средство в момента не се извършва движение в участъка от „Бъкстон" до „Борово".

Затруднения има в придвижването по Симеоновско шосе.

Започнали са първите обработки на пътните платна в районите "Люлин", "Овча Купел", "Връбница", "Банкя", "Панчарево" и парк "Витоша". На терен в момента са 17 машини, които извършват обработки със смеси против заледяване.

Към момента затруднения в движението има по пътя за Мало Бучино, Банкя, Железница и Плана.

 

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Люлин" поради извършване на снегопочистване на пътното платно.

Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждава шофьорите в област София, че поради тежък сняг и вятър има опасност от падащи клони по път I-8 Калотина-Драгоман, път I-6 Саранци-Гълабец-Козница, път II-81 Годеч-Петрохан, път II-82 Кокаляне-Мечката и път I-6 София - Пирдоп - Клисура.

От Столична община напомнят на шофьорите да бъдатвнимателни предвид усложнената обстановка и да карат със съобразена скорост с пътните условия.

От Агенция Пътна инфраструктура също припомнят на шофьорите, на които им предстои пътуване, че е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват въведените ограничения.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за 7 февруари е за снеговалежи в Северна България и високите полета на Западна България, а в югоизточна част от страната от дъжд.

Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите натежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".
Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

източник: news.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати