26 Април 2024 г. Петък

Чака ни студен уикенд, ще вали сняг

2015-02-06 17:46:22
През нощта в Източна България вятърът ще стане северен, ще продължи да нахлува студен въздух. В Северна България и високите полета на Западна ще вали сняг, в югоизточната част от страната дъжд. В югозападните райони преваляванията ще спрат, а облачността ще се разкъса. В повечето места минималните температури ще са между минус 3° и 2°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров за "Фокус". 

Постепенно повишавайки се, атмосферното налягане ще стане по-високо от средното.

През утрешния ден ще настъпи постепенно подобрение на времето. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в източните райони умерен, по крайбрежието на морето все още силен от север. 

В предобедните часове все още в централните и източните райони на Северна България ще вали сняг, в Югоизточна дъжд, но в процес на отслабване. Ще се задържи предимно облачно. С много малък дневен ход на температурите - максималните ще са между -2° и 3°, в югоизточните райони до 5°-6°, в югозападната част на страната, където ще има по-чувствително намаление на облачността, доста по-високи - до 8°-11°.

По Черноморието през по-голямата част на деня ще духа умерен и силен северен вятър, едва към края на деня ще отслабне. Ще бъде облачно. До обяд все още ще превалява, в северните райони сняг, в по-южните дъжд. Максимални температури от около 0° по северното, до към 3-4° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението преди обяд все още ще е 4-5 бала, с тенденция към края на деня да отслабва.

До обяд все още главно в Старопланинския район ще превалява сняг, но по-късно ще спре. По-чувствителни разкъсвания на облачността ще има главно над Рила и Пирин. Застудява, дневна температура на 1200 м.н.в. около минус 3°, на 2000 около минус 7°.

В неделя сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 8° и минус 3°. Ще има разкъсана облачност, в отделни райони до слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина - умерен. 

След обяд облачността отново ще се увеличи. Привечер и през нощта срещу понеделник ще завали сняг. Максималните температури ще са между 1° и 6°. 

В началото на следващата седмица с умерен, в източните райони - силен, вятър от север ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат. Ще има значителна облачност, в понеделник на повече места ще превалява сняг, предимно слаб. Във вторник валежите ще спрат.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати