26 Април 2024 г. Петък

Шокираща домакинска загуба за "Барселона" от новака "Еркулес"

2010-09-11 22:21:11
Шампионът на Испания "Барселона"Ноу камп" от новака в Ла Лига "Еркулес".

И двете попадения за успеха на гостите отбеляза привлеченият от "Борусия" (Дортмунд) нападател Нелсон Валдес. Той се разписа в 27-ата и 59-ата минути, а в самия край Давид Трезеге можеше да направи победата разгромна, но вратарят Виктор Валдес се справи.

Абсолютно целият мач мина под диктовката на "Барселона". Каталунците обаче така и не можаха да превърнат натиска си в попадения.

Играчите на Хосеп Гуардиола задържаха топката, комбинираха помежду си, но отправяха твърде малко удари към вратата на "Еркулес". В случаите, когато го правеха, Давид Вия, Жерар Пике, Андрес Иниеста и Лионел Меси не бяха точни.

Гостите пък използваха умно малкото възможности, които се откриха пред тях. Те поведоха в 29-ата минута, когато Нелсон Валдес беше най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на "Барселона". Първо Агияр не успя да вкара, но при добавката Валдес беше точен и откри.

"Барселона" продължи да натиска и почти не остави топката в притежание на противника. Това обаче по никакъв начин не се отрази на резултата.

Даже в 59-ата минута "Еркулес" вкара втори гол в мрежата на Виктор Валдес. Тиаго Гомеш центрира перфектно от десния фланг на атаката и отново Нелсон Валдес реализира.

Това попадение сякаш шокира каталунците. Те опитаха да обърнат резултата до края на мача, но опитите им бяха спирани от сигурната защита на новаците в елита и вратаря им Калатаюд.

В последната минута Лионел Меси отбеляза гол, но той беше отменен заради нарушение. Това беше и последното интересно положение в мача, прекъснал серията на "Барселона" от 16 месеца без поражение на "Ноу камп" в мачове от Ла Лига.

При последното си участие в елита през сезон 1996/1997 "Еркулес" записа две победи над каталунците и те не можаха да станат шампиони.

Тогава двубоят на "Ноу камп"
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати