19 Април 2024 г. Петък

Реформаторският блок настоява за анкетна комисия за КТБ

2015-01-24 21:59:32
Комисията за финансов надзор (КФН) и държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) проспаха кризата с КТБ и Реформаторският блок настоява всичко около случая да се освети през анкетна комисия, каза в Ямбол Димитър Танев, заместник-председател на "Движение България на гражданите", според съобщение от пресцентъра на партията.

"Не може да се забрави и да остане безнаказано източването на 3.3 млрд. лева, които намалиха ръста на България с 0.6% от БВП."

По думите му РБ подкрепи бюджета, защото той отговаря на условията на Реформаторите – дефицитът да е до 3 % от БВП, да не се увеличава данъчната тежест и разходите да са до 40 % от БВП.

"Бюджетът за 2015 г. е бюджет на възможното и с него измъкваме кораба от плитчините, където правителството "Орешарски" го остави, ка"за още Танев.

РБ предлага вдигането на прага за регистриране по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева и не допуска увеличение на данък лихва от 8 % на 10 %, което е част от мерките за стимулиране на бизнеса.

Бюджетът на Националния осигурителен институт (НОИ) се дофинансира с над 5 млрд. лева всяка година с пари от бюджета. Затова прехвърляните към НОИ от пенсионните фондове лични партиди трябва да остават в Сребърния фонд, около което с ГЕРБ се обединихме, и след това хората ще могат да ги връщат обратно към фондовете, ако така решат, обясни последните промени Димитър Танев.

РБ подкрепя намаляването на таксите за управление на средствата в пенсионните фондове с 40%.

"Други промени, които ще предвидим в пенсионния модел, е да дадем гаранции през закона, че пенсионните фондове няма да имат скрити собственици и ще гарантират достатъчно висока доходност на вложителите си."

По-късно по време на среща в Сливен Танев коментира, че във всички общини в страната РБ ще излъчи свои кандидати за кметове и общински съветници.

Попитан за Изборния кодекс, Димитър Танев каза, че РБ ще търси мнозинство по въпросите за въвеждане на машинно гласуване, изчистване на изборните списъци от "мъртвите души", създаване на районни преброителни центрове, провеждане на референдума за задължителното гласуване.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати