26 Април 2024 г. Петък

Най-предпоследно – не замразяваме АЕЦ "Белене"

2010-06-25 14:38:19

Чакаме инвеститор, обяви премиерът Бойко Борисов

Петък, 11 юни 2010 година. Първа новина във всички новинарски емисии на телевизиите е тази, че България се отказва от петролопровода "Бургас-Александруполис" и замразява АЕЦ "Белене".

Информацията е не от кой да е, а лично от премиера Бойко Борисов, който току-що е разговарял с посланиците от страните членки на ЕС.

Две седмици по-късно – петък, 25 юни 2010 година. Първа новина във всички новинарски емисии на телевизиите се очаква да бъде, че България не се отказва от петролопровода "Бургас-Александруполис" и не замразява АЕЦ "Белене". Информацията няма да бъде от кой да е, а лично от премиера Бойко Борисов.

Който е чел 1984-та на Джордж Оруел, ще си припомни министерството на истината, което се занимава с лъжата.

По време на петъчния парламентарен контрол министър-председателят беше предизвикан от своя предшественик Сергей Станишев.

В доклад соцлидерът припомни обещанията на ГЕРБ, какво се е случило до момента и програмата на управляващите, която предвижда нулев дефицит тази година, излишък следващата и по-следващата.
"Вярвате ли си?", обърна се към Борисов Станишев.

"Себе си ли мамите, или ЕС", допълни бившият премиер и отново заговори за витиеватата позиция на управляващите по енергийните проекти.

С аргумента "да не плашим хората" Борисов реши да отговори на председателя на БСП.

Проекта го привеждаме във вид, че да премахнем всички паразити по него, който сте изпукали по него. Той ще стане. Видели сте какъв гьол има там, където трябваше да има реактори", разясни позицията си министър-председателят.

В кулоарите на Народното събрание Борисов уточни, че 10 милиона лихва текат по заем от 250 милиона, който сме взели за нереализирания проект за АЕЦ "Белене".

На конкретното питане – дали в рамките на неговия мандат има намерение да работи за реализирането на проекта – Борисов каза, че чакаме пари от чуждестранни инвеститори.

Премиерът реши да опровергае и друга информация – че ни чака увеличение на данъците.

"Пенсии и заплати няма да бъдат сваляни догодина. Данъци няма да бъдат повишавани", категоричен беше министър-председателят, въпреки че за 14% плосък данък заговори не друг, а председателят на бюджетната комисия, от ГЕРБ – Менда Стоянова.

Бойко Борисов от днес даде да се разбере, че няма да изпълни исканията на Синята коалиция за актуализация на бюджета.

От МВР няма да се реже, защото в условията на криза престъпността расте, аргументира се министър-председателят. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати