20 Април 2024 г. Събота

АББ и Solar Impulse се готвят за исторически околосветски полет

2015-01-23 17:45:06
23 януари 2015 г., Цюрих, Швейцария. АББ, лидерът в енергетичните и автоматизационни технологии, с гордост ще придружава Solar Impulse и техния екип в околосветския полет на самолета, задвижван само със слънчева енергия.

Швейцарската компания Solar Impulse обяви днес, че ще започне историческия си полет между края на февруари и началото на март в Абу Даби. През 2014 година АББ и Solar Impulse сформираха иновативен и технологичен съюз, за да доразвият споделяната от двете компании визия за намаляване на консумацията на ресурси и увеличаване на употребата на възобновяема енергия.

“Solar Impulse ще вдъхнови новото поколение да прегърнат иновациите и технологиите с цел разрешаване на най-големите предизвикателства за планетата ни,” сподели генералният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер. “АББ ще бъде до екипа на Solar Impulse във всяка стъпка от това тяхно пътуване.”

Трима инженери на АББ се присъединиха към екипа на Solar Impulse, където допринасят с богат опит и страст към работата. Работата им включва подобряване на системите за управление на наземни операции, подсилване на зареждащата електроника за батерийните системи на самолета и разрешаване на пречки, възникващи в процеса на работа.

Пилотите Бертран Пикар и Андре Боршберг ще делят задълженията си по целия 40000-километров маршрут на самолета, който ще спира в различни градове включително Мускат, Оман; Варанаси и Ахмедабад в Индия; Чонгкинг и Нанкин в Китай;Енергия и продуктивност за един по-добър свят.” Участието в Solar Impulse е огледално отражение на стремежите на АББ да подпомага подобряването на оперативната ефективност, намаляването на използването на ресурси, осигуряването на устойчив транспорт и увеличеното присъствие на чиста, възобновяема енергия.

В качеството си на втория по големина доставчик на соларни инвертори в света и един от най-големите доставчици за сектора на вятърната енергетика, АББ е лидер в ефективното и надеждно интегриране на източници на възобновяема енергия в енергийни мрежи. АББ подпомага изграждането на най-обширната мрежа от бързи зарядни за електрически превозни средства в Европа и доставя ключовото оборудване за най-голямата мрежа от бързи зарядни за електрически автомобили в Китай.

Пикар отбеляза, че присъединяването на АББ с нейните водещи технологии, даващи възможност за генериране на енергия от проекти за възобновяеми източници и подобряващи ефективността, към екипа на Solar Impulse, е подсилило възможностите на начинанието да демонстрира силата на иновациите и чистите технологии.

“Ето от това има нужда светът,” заяви Пикар, швейцарският пионер, станал част от първия екип, обиколил света в балон през 1999 г. “В противен случай ще изхабим всичките си природни ресурси.”

От 2010 година Пикар, председателят на проекта, и Боршберг – главният му изпълнителен директор, се комбинират за да поставят осем международни авиационни рекорда, включително за времетраене, височина и прелетяно разстояние, прекосявайки заедно Европа, Северна Африка и САЩ в прототипен самолет, задвижван само от слънцето.

АББ приветства и споделя тази визия, а следващата стъпка в това пътешествие разпалва нов интерес към аеронавтиката, чистите технологии и възобновяемата енергия. “Заедно ние трябва да управляваме света без да консумираме Земята,” заяви Шписхофер от АББ. “Казано със съвсем прости думи, това сме ние и това, за което се борим.”
източник: M3 Communications Group

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати