19 Април 2024 г. Петък

Екшънът в "Горна баня" приключи благополучно със скок от покрива

2015-01-23 10:04:17

Малко след 6 часа тази сутрин приключи напрегнатият инцидент в столичния квартал "Горна баня" след като младият мъж, който стреля по съседни къщи и по полиция вчера вечерта, скочи от покрива на къщата си върху платнище, разпънато от пожарникарите.

Мъжът, който се казва Лъчо, е ударил главата си при скока, заради което е откаран в болница за медицински преглед. От "Пирогов" съобщиха, че мъжът е

счупване на костите на носа и на глезена на единия крак. Той ще бъде преместен в МВР болница, където ще се осъществи лечението.

35-годишният столичанин е с поставена диагноза шизофрения и действията му се дължат явно на заболяването.

Вчера вечерта Лъчо се барикадира на втория етаж на къщата си в столичния квартал "Горна Баня" и открил огън по околните сгради и полицията.

 

На място са пристигнали дежурни полицаи, които саотцепили  района, както и са предупредили съседите да стоят извън обсега стрелеца, в пространства, което не е във неговата видимост.

 

Стрелецът е открил огън и срещу полицаите, както и срещу автомобилите им. Целил се е към всичко, което се движи, както и към запалените фарове с въздушна пушка.

По думите на баща му, Лъчо има психични отклонения, националистически възгледи и възприема себе си като революционер и опълченец. Диагностициран е с шизофрения и е воден на отчет. Има 2 регистрирани криминални прояви - за палеж и хулиганство. Неговият брат преди години е сложил край на живота си с пистолет в двора на къщата.

Около 22 часа стрелецът се качи на покрива и остана там до сутринта. Носеше със себе си и сабя, на която развя тениска с изображение на България на три морета. От време на време изкрещява националистически лозунги.

Полицията не предприе действия със сила, а започнапреговори с психолог. На място през цялата нощ имаше и линейка на Бърза помощ.

Рано сутринта дали уговорен от психолозите на МВР, дали отстуда и влагата, мъжът скочи от покрива на къщата, като се приземи върху разпънато платнище.

По информация на съседи от няколко дни агресията на Лъчо се е увеличавала, заради спор за постройка и дърво, които се намират в съседен двор.

През цялото време на първия етаж на къщата е била възрастна жена - леля на психичноболния мъж, която е неподвижна.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати