20 Април 2024 г. Събота

4 популярни заблуди за секса

2010-09-11 17:22:55

Често четем какви трябва да бъдат сексуалните отношения и се замисляме, че нашият интимен живот не е толкова разнообразен и фееричен. Но много от клишетата, които са далече от реалния живот, способстват за създаването на редица комплекси у хората и могат да доведат дори до провал в техния сексуалния живот.

Според статистически данни, повече от 70% от двойките след прочитането на подобни статии се опитват, в някакъв момент, да възпроизведат на практика нещо от това, което са прочели. И само половината от тях подхождат към прочетеното критично. 

1. Еротичното бельо е задължителен атрибут за съблазняване на мъжа.

Смята се, че пред мъжа трябва да се застава само в еротично бельо. Съветът жената да изглежда съблазнителна и желана за нейния избраник поражда мисълта, че преди това тя не е била желана и привлекателна без прелъстяващото бельо. Но не винаги съветът да се посреща мъжа, който се прибира след работа, без дрехи или в дантелено бельо е уместен. Това може да изглежда като преиграване след толкова години брак и мъжът може да се обърка. Тази сцена прилича повече на филмов сценарий, а не на сцена от живота. Подобно бельо изглежда красиво на страниците на списанията, но в действителност то се облича трудно и още по-трудно се съблича, особено ако сте изпотени. Така вместо очаквания резултат, може да постигнете обратен ефект.

2. Колкото по- голям, толкова по-добре.

Проблемът за размера на мъжкото достойнство вълнува повече представителите на силната половина от човечеството, отколкото жените. В същност, всеки размер е напълно достатъчен, за да достави удоволствие на партньорката. Голяма част от нервните окончания, които осигуряват чувствителността по време на половия акт, се намират до входа на влагалището. Затова, ако има желание да се достави наслада, това може да се постигне и с по-малък размер на мъжкото достойнство. 

3. Точката G.

Прочитайки многобройните статии по въпроса, може да останете с впечатлението, че ако вие с партньора си не сте открили прословутата точка G, няма до постигнете интензивен оргазъм. За нейното съществуване все още се водят спорове, но от гледна точка на анатомията, по горната стена на влагалището наистина има струпване на нервни влакна. Но толкова ли е важно стимулирането на тази точка? Това зависи от физиологията на жената и от прага на чувствителност в тази зона. Смята се, че точката G придобива чувствителност само когато жената е силно възбудена. При някои нейното стимулиране създава доста приятни усещания, а други ... просто не усещат нищо. 

4. Едновременният оргазъм е висш пилотаж.

Преди десетина години беше модно да се говори за едновременния оргазъм като признак за хармонични сексуални отношения и проява на висш пилотаж в сексуалната техника. Оттогава измина доста време, а темата продължава да вълнува умовете на партньорите, които се стремят на всяка цена да постигнат едновременен оргазъм. Но колкото повече те мислят за това, толкова по-явно губят нещо важно, а именно непосредствеността на процеса и удоволствието от него. Разбира се, едновременният оргазъм в сексуалния живот на партньорите е нещо желано, но не и задължително. И по-често го постигат тези, които не зациклят върху неговото получаване, а просто се наслаждават на процеса.

Съветите от списанията не могат да ви програмират 100% успешен резултат в секса. Всяка двойка е толкова индивидуална, че самата тя може да състави списък със съвети за това, как е по-добре да се постигне удоволствие в секса, как да изглеждаш по-привлекателен за своя партньор и как да завладееш сърцето му.

За да ви носи сексът истинско удоволствие, трябва само да искате да го доставите на партньора си, а ответната реакция няма да закъснее.

tia.bg

източник: actualno.com

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати