28 Март 2024 г. Четвъртък

Атлетико Мадрид очаква Барселона на четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля

2015-01-16 09:29:54

Атлетико Мадрид се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля. В 1/8-финален мач-реванш „дюшекчиите" завършиха наравно 2:2 на „Бернабеу" срещу съгражданите от Реал.  Така с общ резултат 4:2 „рохибланкос" отстраниха европейския шампион от турнира. В следващия кръг Атлетико ще срещне другия гранд на Испания -  Барселона, който трудно ще допусне изненада срещу Елче след 5:0 в първия двубой.

Мачът започва с леден душ за Реал и по-голямата част от стадиона. След само няколко секунди игра Фернандо Торес вкара първия си гол след завръщането си в родния клуб.

При контраатака на гостите, Гризман проби отляво и хвърли страхотен пас към Торес, който нямаше как да не порази вратата на Браво.

Още в 20-ата минута обаче равенството бе възстановено. Кроос центрира от фаул, вратарят Облак тръгна да излиза неразчетено напред и Серхио Рамос с глава направи резултата 1:1.

Реал имаше териотриално предимство до края на полувремето, но не успя да стигне до нещо повече пред вратата на гостите.

През второто полуврмее се повтори сценарият от първото. Още в началните секунди нова комбинация между Гризман и Торес изведе Фернандо на добра позиция, той литна майсторски Пепе и прокара топката между краката на Навас.

Малко по-късно Торес можеше да наниже и трети гол, но този път Пепе не се остави да бъде изигран така лесно и го предотврати.

И отново Реал стигна до бързо изравняване. Марсело и Бейл размениха пасове, последния центрира в пеналта и там Роналдо със страхотен удар с глава докара нещата до 2:2.

В останалите 35 минути до края Реал продължи да натиска, но с изключение на един удар с глава на Бензема в 70-ата мин, не успя да стигне до опасна ситуация пред Облак и си спести две дербита с Барселона.


РЕАЛ МАДРИД - АТЛЕТИКО 2:2

0:1 Торес (1')

1:1 Рамос (20')

1:2 Торес (46')

2:2 Роналдо (54'

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело; Иско, Кроос, Хамес; Бейл, Бензема, Кристиано.

Атлетико: Облак; Хуанфран, Миранда, Годин, Сикейра; Раул Гарсия, Марио, Тиаго, Коке; Гризман, Торес

източник: topsport.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати