23 Април 2024 г. Вторник

Петко Сертов се върна

2015-01-12 16:25:38

Приключи мистерията Петко Сертов. Бившият шеф на ДАНС вече е в България.

Новината потвърди вътрешният министър Веселин Вучков.

Тази нощ с автомобил, управляван от неговия брат. В колата е била и съпругата му.

Сертов е обяснил, че е претърпял лек пътен инцидент на територията на Гърция. Наложило му се е леко лечение. В момента здравословното му състояние е добро.

Днес Сертов ще бъде снет от издирване от всички информационни системи. Вътрешният министър благодари на семейството на бившия шеф на ДАНС за оказаното съдействие.

Петко Сертов вече не се издирва, доволен е Веселин Вучков.

Вътрешният министър не знае колко е изхарчило вътрешното министерство за издирването му и не иска да коментира казуса.

Остават обаче редица неясноти около мистериозното изчезване на Петков Сертов, като например защо след като партньорските ни служби са били уведомени, че той е издирван, не са ни информирали, че Сертов е на лечение в гръцка болница.

Няма подробности за пътния инцидент, който бившият шеф на ДАНС е претърпял в южната ни съседка. Силовият министър няма информация в кой момент Петко Сертов е претърпял инцидент, тъй като беше засечен на разходки в Гърция.Министърът не отговори на въпроса на News.bg защо Петко Сертов изненадващо напусна България и замина за Гърция, без да уведоми семейството си.

„Моят съпруг е вкъщи. Снощи го прибрахме, в момента се грижим за неговото здравословно състояние. Това е единственото, което искам да кажа", заяви по-късно съпругата на Сертов, Емилия, пред Afera.bg.

„Ще положим усилия, той да бъде добре. Има малко здравословни проблеми, но ще се справим с тях, защото цялото семейство разчитаме на него и винаги сме разчитали на него", посочва тя и настоява семейството й да не бъде безпокоено.

В блока на "Княз Борис І" близо до НДК, където живее, никой не го е виждал. Съседи казват, че от няколко дни не са виждали и съпругата му. Според тях семейството изобщо не е в къщи.

Друго жилище в София и околностите семейството няма. Сертов има наследствена къща в Копривщица.

Възможно е бившият шеф на ДАНС да е у брат си, с когото се е прибрал в малките часове тази сутрин.

Припомняме, на 8 декември МВР обяви официалноексшефа на ДАНС за изчезнал, като съпругата на Сертов е подала информацията в полицията на 6 декември.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати