25 Април 2024 г. Четвъртък

Какво ни очаква през 2015-та в света на киното?

2015-01-04 17:11:02

В края на годината чакаме новия епизод от "Междузвездни войни". Снимка: архив, Ройтерс

Последните 12 месеца не бяха особено щастливи за филмовата индустрия – приходите намаляха, а множество сочени за хитове ленти не реализираха потенциала си.


На тази база очакванията са за далеч по-добра нова година. Нещо повече – очаква се да падат бокс-офис рекорди, отбелязва БиБиСи. 

През април излиза втора част на “Отмъстителите” с новите приключения на отбора от супергерои като Железния човек, Непобедимия Хълк, Тор – Богът на гръмотевиците и Капитан Америка. Първата серия донесе приходи от 1,5 милиарда долара, което го нареди зад водачите във вечната ранглиста “Аватар” и “Титаник”. С други думи, “Ерата на Ултрон” определено ще е касов хит. 

“Човекът-мравка” и нова екранизация по “Фантастичната четворка” са другите комикс адаптации през идната година, които предвид голямата фен база на жанра, ще пожънат сериозен финансов успех.

През октомври предстои нова порция от рисковите задачи на топ шпионина Джеймс Бонд, отново с Даниел Крейг в главната роля. В тази тематика ще можем да видим още няколко качествени продукции като “Кингсман: Тайните служби” и “Агенти от U.N.C.L.E.” на Гай Ричи.

За 5-и път Том Круз ще се бори с “Невъзможна мисия”. Филмът ще се появи на големия екран идната Коледа, но от БиБиСи считат, че изборът на премиерна дата не е особено удачен. Причината? Седмица по-рано по кината тръгва дългочаканият нов епизод от звездната сага “Междузвездни войни”. 

Неизбежно “Силата се събужда” ще отнесе всички останали заглавия за 2015-а и има сериозни доводи 7-мият епизод от поредицата да се превърне в най-касовия филм за всички времена.

Дж. Дж. Ейбрамс се зае с тежката задача да продължи работата на Джордж Лукас и киноманите трепнат в очакване да видят резултата. 

Извън битките в “една далечна галактика” Вин Дизел ще се завърне в ролята на Доминик Торето в 7-мата част на “Бързи и яростни”. Този път лентата ще бъде с особено силен емоционален заряд предвид трагичната смърт на актьора Пол Уолкър, който беше централен персонаж в поредицата.

През ноември ще видим и последния филмов проект на друга холивудска звезда. Носителят на “Оскар” Филип Сиймор Хофман почина по време на снимките на финалната част от “Игрите на глада”.

За любителите на екранизациите по бестселъри предстоят “50 нюанса на сивото”, “Книга за джунглата” и „Далеч от безумната тълпа“. 

Някои позабравени герои ще направят завръщане в киносалоните. Сред тях е “Лудият Макс” - очаква ни четвърта серия от култовата поредица, но с Том Харди в главната роля вместо Мел Гибсън. 

Отново ще видим и динозаври в настоящето. “Светът Джурасик” ще тръгне по стъпките на предшественика си “Джурасик парк” (дело на Стивън Спилбърг), предизвикал фурор през 1993-та година. Като стана дума за Стивън Спилбърг неговият удар за 2015-а ще бъде шпионски трилър от времето на Студената война, в който главната роля е поверена на Том Ханкс. 

Преди всичко това, разбира се, ни предстои да видим някои от тазгодишните фаворити за “Оскари” като “Бърдмен, или Неочакваната добродетел на невежеството”, “Теорията на всичко” и “Камшичен удар”. Техните премиери у нас идват непосредствено преди раздаването на най-престижните кино награди.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати