20 Април 2024 г. Събота

Преглед на новините в печата днес

2015-01-03 08:37:09

Разходи.

"Монитор":

С най-малко пари оставаме през март и август

През март и август портфейлът на българите изтънява най-много, сочат разчетите на финансовия експерт Банчо Банчев. През март разходите ни достигат до своя пик заради данъците, които трябва да платим, но думата си казва и високата сметка за тока от февруари. Другата критична точка е август, когато повечето българи потеглят към морето. През септември ситуацията се успокоява, защото има изобилие от евтини зеленчуци, докато през  ноември сметките за ток и отопление отново тръгват нагоре. Сред най-трудните месеци са също така януари и февруари, когато разходите по дома също остават на високо ниво, уточни Банчев. 40% от разходите на всяко домакинство отиват за храна. Експертът съветва пазаруването да става по списък, за да не се подвеждаме по промоциите.

 

Планове.

"Труд":

САЩ се отказаха от България

САЩ се отказаха да разполагат въоръжение и техника у нас, а през 2015 г. няма планирано нито едно съвместно учение между българската и американската армия. Това се вижда от утвърдения план за ученията за догодина. Предишни години са провеждани поне по 10-15 учения със САЩ. През 2015 г. са предвидени такива с Румъния, Гърция, Сърбия и с Катар.

 

Следпразнично.

"Труд":

КАТ призова шофьорите да тръгнат по-рано след празниците

Между 300 и 400 000 автомобили предстои да се върнат в столицата до края на празниците. Изчислението е на столичния КАТ, съобщи bTV. Оттам призовават водачите да тръгнат на път по-рано и да не чакат късните часове, за да няма струпване на входните точки на София.

„Добре е на 3 и 4 януари хората да преценят личното си време и да тръгнат на път по-раничко, за да няма струпване на входните магистрали", каза началникът сектор в отдел „Пътна полиция" - СДВР Любомир Костадинов.

Шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев призова хората да не забравят, че е зима и времето много бързо се променят, а пътната обстановка в следпразничните дни се очаква да бъде изключително натоварена.

 

 

Прогноза.

"Сега":

Иде нова вълна полярен студ

Кратко затопляне, последвано от интензивно застудяване, ни очаква през следващите 6-7 дни. В понеделник над страната ще започне да нахлува арктичен въздух. До края на първото десетдневие на януари не се очаква повишаване на температурите.

През нощта от запад облачността ще се увеличи и на места е възможно да превали слаб сняг. Утре макар и за кратко температурите в цялата страна ще се повишат, максималните ще бъдат между 3 и 8 градуса. Валежите няма да бъдат съществени и няма да доведат до значимо увелиение на снежната покривка.

В неделя ще остане с променлива облачност и минимални температури от минус 5-6 до около нулата и максимални от 2-3 до около 8 -9 градуса.

 

Трус.

"Монитор":

СЛАБ ТРУС УСЕТЕН В СОФИЯ

Слабо земетресение с магнитуд 2,7 по Рихтер е усетено на територията наСофия, съобщиха от Департамент „Сеизмология" в Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН. Епицентърът му е бил в югозападната част на столицата и е с дълбочина 12 км. Усетено е само от по-чувствителните хора. Земетресението е регистрирано в 17,20 часа.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати