25 Април 2024 г. Четвъртък

Поверия за късмет през новата 2015 година

2015-01-01 12:33:58

В навечерието на новата година всеки има своите малки тайни, за които смята, че ще му донесат късмет след 1 януари. Споделяме някои вярвания, които ще ви подскажат как да гадаете за новата година и как да поканите щастието и любовта в дома си.


Според някои вярвания, за да имате късмет през новата година, в полунощ поставете под възглавницата си подкова (трябва да спите така). Тя ще ви донесе много радости.


Малко преди настъпването на полунощ отворете всички врати и прозорци в дома ви. Така всичко лошо от изминалата година ще си отиде и ще въведете новата в дома си.


Организирайте шумно парти, слушайте хубава музика и не забравяйте фойерверките. В много култури се вярва, че шумът в полунощ плаши злите духове и нечистите сили.


Облечете нова дреха за посрещането на 2015 година, на която да има поне мъничко червено или златно. Смята се, че ако носим нови дрехи в първия ден на новата година, ще имаме изобилие през следващите 12 месеца. А червеният и златен цвят ще ви донесат много любов и парични постъпления.


Не чупете нищо в първия ден на новата година. Знаем, че счупеното носи щастие, но не и в полунощ, когато изпращате старата 2014 и посрещате новата 2015.
Не плачете, дори от радост. Бъдете усмихнати, щастливи, защото ако има тъга в очите ви, тъжна ще бъде цялата ви година.


За посрещането на празника напълнете шкафовете с лакомства. Новата година не бива да се посреща с празни шкафове, за да не бъде празна и тя.

Не давайте и не взимайте пари назаем както и ценни предмети, в противен случай така ще ви тръгне новата година.


Знаем, че покрай Нова година винаги се събират няколко почивни дни, в които освен че празнуваме, почистваме дома, перем, мием чиниите от партито и т. н. На лошо е, ако през първия ден на новата година се пере и се мият чинии. Затова оставете домакинската работа за 2-ри януари.


На празничната трапеза трябва да има няколко определени храни, които носят благоденствие през следващата година. 


Когато стрелките на часовника покажат, че 2015 година вече е настъпила, прегърнете и целунете вашите близки и приятели. Ако пропуснете да целунете някой скъп за вас човек, през годината ще ви липсва топлина и обич.
Ако вятърът духа от юг, ще има хубаво време, пари и просперитет през следващата година.


Ако идва от север, ще бъде година на лоши атмосферни условия.
Духали вятърът от изток, това е предзнаменование за глад и бедствия.
За вятъра от запад казват, че носи смърт на близък човек. В случай, че времето не е ветровито, може да очакваме една радостна и просперираща година.

По първия гостенин за новата година се гадае какви ще бъдат останалите 364 дни.
В полунощ и през първия ден от годината нищо не трябва да излиза от дома ви, дори това да е торбата с боклук. Изхвърлете излишното преди настъпването на полунощ или на 2 януари.


Напълнете портмонето си с банкноти и монети, за да имате добри парични постъпления и през новата година.
Ако имате дългове, изплатете ги преди Нова година

източник: az-jenata.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати