19 Април 2024 г. Петък

Намериха отломки в района на изчезването на самолета на AirAsia

2014-12-30 08:37:09

Индонезийски официални лица обявиха, че са засекли обекти, които наподобяват на врата на самолет и аварийна пързалка ( стълба), съобщава „Франс прес".

Ние забелязахме около 10 големи обекта и много малки обекта с бял и червен цвят, които не можем да фотографираме", обяви на пресконференция Агус Дви Путранто от ВВС на страната.

Позицията е на 10 километра от локацията, където самолетът за последно беше засечен на радара", добави той.

Путранто показа 10 снимки с обекти, които приличат на врата на самолет, аварийна пързалка и кутия.

Фотограф на френска медия каза, че е забелязал спасителни жилетки, спасителна надуваема лодка и други оранжеви предмети. Самолет, участващ в спасителната операция, е забелязал отломки на 169 километра от Пангкаланбун. Изпратен е хеликоптер.

Путранто заяви, че забелязаните обекти са необичайни. Властите в Индонезия смятат, че отломките най-вероятно са от изчезналия самолет.

Междувременно индонезийски представител заяви, че снимките са направени вчера и че днес са били изпратени хеликоптери, за да потвърдят откритото на снимките.

От транспортното министерство на азиатската държава поясниха, че властите проверяват снимки с отломки, които може да са от изчезналия самолет. Отломките са локализирани до крайбрежието на централната провинция Калимантан.

Издирването на изчезналия в Индонезия Airbus А320-200 на авиокомпанията AirAsia (Flight QZ8501) беше възобновено тази сутрин на разсъмване.

По-рано беше съобщено, че индонезийските власти са помолили САЩ за помощ при издирвателно-спасителната операция. Сингапур, Южна Корея, Австралия и Малайзия също се присъединиха към операцията. Китай също предложи помощ при патрулирането на морски участъци.

Лайнерът изчезна от радарите на 21 декември, в 6:24 ч. сутринта местно време. Това стана 42 минути след като той излетя от град Сурабая. На борда на самолета, който изпълняваше полет до Сингапур, имаше 162-ма души.

Предполага се, че той е паднал в Яванско море, над което се е намирал, когато е изгубена връзката с екипажа.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати