19 Април 2024 г. Петък

"Има и българи тъй мързеливи, но ромите са още по-мързеливи"

2014-12-18 11:18:06

Авторката на култовата фраза „млад меринджей“ Катя от село Градинарово се съгласи с думите на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, че ромите разчитат основно на помощи и обяви, че не се обижда от изказването на депутата.

Бой бе, само бой, боят ще ги оправи (ромите - бел. ред.), допълни и мъжът й, гледайки заедно с нея видеото в компанията на репортер от Нова телевизия.


Кадрите с думите на Симеонов, който вчера нарече ромите "човекоподобни" от парламентарната трибуна, предизвикаха само одобрение в ромското семейство.

"Наистина той си е прав сега тука. Получават помощи, дет викат, ядат, пият, мързя ги, това е вярно. Дрехи, обувки, якета било, социалните носиха, ама те земат - „на това яке за два лева ти го давам, дай ми една ...да пукам“, обяснява Катя с жест, че парите от продажбата се използват за покупка на алкохол.

Има и българи тъй мързеливи, но ромите са още по-мързеливи, обобщава тя.

Мъжът й също се съгласява с изказването на Симеонов, че ромите искат детски за деца, които си играят с прасетата на улицата. Много правилно, отсъжда той.

Катя продължава да обяснява ежедневието на ромите: "Някои отиват на работа, ако отиват два-три дена, мързи ги, много правилно казва", разяснява тя. Според нея днес, ако някой ром изкара тридесетина лева, отива „да пука“, тоест да изпие припечеленото.

"Човекът право казва, хич не греши и аз не съ обиждам, дето казва тъй, щото и аз съм циганка", заключава тя.

В студиото на Нова телевизия пък депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев осъди думите на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов.

Кърджалиев заяви, че трибуната на парламента е сакрална и не може от нея да се говори така.

“Не може да наричаш цял един етнос с генерализирани квалификации. Бях на три метра от него. Виждах с каква наслада и облекчение говори и какъв душевен катарзис изживява, докато говори за целия етнос", заяви депутатът от ДПС.

Според него става дума за елементарен отказ от толерантност и ксенофобски изпълнения.

Кърджалиев коментира още, че съпредседателят на ПФ иска да маргинализира цял един етнос и че няма такова понятие като „етническа престъпност”.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати