25 Април 2024 г. Четвъртък

Симеонов и Местан се „хванаха за гушите” в НС заради циганите

2014-12-17 10:05:00

Патриотичният фронт даде старт на пленарния ден с остра декларация срещу циганите. Повод за острата реакция на патриотите са бруталните, нагли престъпления от тяхна страна. Голяма част от циганския етнос живее извън всякакви закони, правила и общо човешки норми на поведение, изтъкна Валери Симеонов. За тях законите не важат, данъците и таксите са неразбираемо понятие, сметките за електричество, вода, социалното и здравно осигуряване са само права, но не и задължения, подчерта патриотът.

За циганите нарушаването на закона е норма на поведение. Раждането на деца било доходоносен бизнес. Малолетните пък се възпитавали в просия, проституция, кражба и пласмент на наркотици. Циганските барони налагат модел на съществуване коренно противоположен на законовите норми в българското общество, смята Валери Симеонов. България е изправена пред пропастта на етническа криза, изтъкна лидерът на НФСБ.

Два коренно противоположни и взаимно изключващи се свята са един срещу друг в нашата измъчена родина, каза Симеонов. Това, по думите му, са светът на бедните, но плащащи данъци хора и на озверелите безпаметно пияни след получавани на социални помощи хора. Според него законът трябва да е еднакъв за всички. Част от циганския етнос станал основа за разрушаване на държавността. Част от циганите се превърнали, по думите му, в озверели човекоподобни, изискващи заплати, без да са работили. Децата им играели с прасетата по улиците, а майките имали инстинкти на улични кучки. Кое създаде убеждението на нашите мургави сънародници, че могат да правят каквото си искат, попита Валери Симеонов.

Вече второ десетилетие българското общество е подложено на зловещ експеримент, сравним с този, приложен през 1917 г. в началото на болшевишкия метеж в Петербург, смята лидерът на НФСБ. По същия начин ДПС узурпирали правото на единствен защитник на циганския етнос. Ахмед Доган обещал безплатен ток на циганите, а партията купувала циганския вот, според Валери Симеонов. ДПС пропагандираше истерична омраза към българския етнос. ДПС насаждали първобитна самоизолация на турския етнос. Коренът на злото е в българския парламент. Политиците ни трябвало да се разделят със своето късогледство, смята Симеонов.

Не закъсня и отговорът на ДПС. Този път лидерът на третите по сила в парламента Лютви Местан коментира начина на водене на пленарното заседание и обвини парламентарната шефка Цецка Цачева, че е нарушила правилника и е позволила на един народен представител да отправя от тази висока трибуна ксенофобски обвинения срещу цял един етнос.

Никой в парламента на европейска България не може да обижда цял един етнос, било то турски или цигански. Никой в парламента на европейска България не може да обижда президента на страна, с която България е в приятелски взаимоотношения", заяви Местан. Лидерът на ДПС поиска и да разбере дали изразените позиции на Валери Симеонов се споделят от коалиционните им партньори в лицето на АБВ, ГЕРБ и Реформаторския блок и дали тези обидни квалификации по отношение на президента на Турция е позиция и на премиера Бойко Борисов.

По-обиден от думите на Симеонов се оказа народният представител от ДПС Илия Илиев. Той излезе за първи път на трибуната на 43-тото Народно събрание и взе думата като лично обяснение, че е споменат и засегнат неговият етнос - циганският. „Много съм тъжен, че г-н Симеонов не е тук, за да обединява нацията, а за да я разединява нацията", призна Илиев, което предизвика ръкопляскания от страна на колегите му от ДПС.

„Вие, г-н Симеонов, нямате право да обвинявате цял един етнос заради битови престъпления на един или друг", отсече още ДПС депутатът. По думите му в България живеят повече от един милион цигани и няма как всички те да бъдат обвинявани заради един или друг битов инцидент. „Ромите са част от българската общественост, ще продължаваме да се чувстваме българи", се зарече Илия Илиев.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пък пожела да обясни, че той не е засегнал цял един етнос, а е говорил само за тази част от него, която престъпва законите. „Съжалявам, ако някой се причислява към тази част от етноса", се обърна към Илиев Симеонов. Но обясни това неразбиране с думите, че в ДПС няма слушане и разбиране, а само действане под команда.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати