24 Април 2024 г. Сряда

Google представи най-търсеното за 2014 по категории

2014-12-16 21:19:36
2014-а е годината на Кубрат Пулев, еболата, любовта и диетите. Това са най-търсените в България думи в търсачката на Google. Това показва годишният анализ на компанията.

Двете събития, най-често търсени от българите, са изборите и Световното първенство по футбол в Бразилия.

Българинът най-често се интересува за това как да отслабне. На второ място е поставен въпросът "как се забременява". След това се нарежда търсенето „как да нарисуваме“. „Как да напълнея“ и „как да гласувам“ допълва топ 5 на въпросите, започващи с „как“.

Личността, развълнувала най-много българите, е Кубрат Пулев. Той е на първо място при най-търсените личности. На второ място застава самоубилият се актьор Робин Уилямс, а на трето – детето чудо Крисия Тодорова. Друг покойник е на четвърто място – Джоко Росич. Петицата допълва противникът на Пулев – Владимир Кличко. В класацията следват Михаел Шумахер, Майк Тайсън, Мария Данаилова, Кончита Вурст и Ивайла Бакалова.

Загрижен за външния си вид и здравето си, българинът се интересува и от диети. Най-търсената диета за 2014 г. е 90-дневната. След нея се нареждат лунната, житната, „Зоната“ и протеиновата. С по-малък интерес, но все пак в топ 10, влизат „японското чудо“, точковата диета, веган диетата, безвъглехидратният режим и отслабването с банани.

Въпреки че очевидно се вълнуваме от поддържането на външния си вид, най-търсената рецепта за 2014 година е тази за палачинките. На второ място застава тази за кекс, на трето – за мъфини. Четвърти в класацията са класическите козунаци, а пета – лещата.

Телевизионните предавания, които са най-търсени в Google за годината, са „Съдби на кръстопът“, VIP Brother и "България търси талант".

Българинът и през 2014 година продължава да се пита какво е любовта. На второ място застава питането за това що е swag. Болестта ебола е на трето място при въпроса „какво е“.

Въпросът „къде е“ най-често довършваме с Минди, Дубай, любовта, Разград и якото. В топ 10 влиза и въпросът „къде е Бареков“.

Светът обаче често се вълнува от различни неща от тези, които търсим в България.

Най-търсени са Робин Уилямс, Световното първенство по футбол, ебола, Малайзийски линии и предизвикателството „ледена кофа“.

Новините, които вълнуват света, са свързани преди всичко с болестта ебола. На второ място застава Ислямска държава, а на трето –
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати