25 Април 2024 г. Четвъртък

Моника от Старцево - приятелката на г-жа Джихад

2014-12-14 15:47:55

Снимка: Нова тв


Едно 25-годишно момиче се обръща към исляма след катастрофа. Моника от Старцево не отрича, че е превеждала книгата "Вероотстъпване" заедно с Александрина Ангелова, която беше арестувана при акцията на ДАНС в Пазарджик. Александрина, която някои вече наричат госпожа Джихад. 

Моника работи като сервитьорка в Старцево, когато преди година решава да се забради. Живее в къщата на баща си, за когото твърди, че е неверник. С баба си и дядо си въобще не разговаря.

"Не иска да общува с нас, не е приятно, но това е нейно решение", каза дядо й.

"След една тежка катастрофа, в която оцелях, започнах да се интересувам от исляма. От малка ходя на джамия, четях корана, но за известно време бях спряла. След инцидента си купих преведения коран и реших да започна вътрешната промяна", разказа Моника пред Нова тв.

С четенето започнали и въпросите и потърсила отговори в интернет. Така се запознала и с Ахмед Муса и неговата група в ромската махала на Пазарджик.

"Приеха ме много добре. Дадоха ми отговори какво е Аллах, има ли доказателства за съществуването му. Никога не са ми говорили за крайни неща - нито за войни, нито за джихад, нито за тероризъм", твърди тя.

След срещата си се прибрала в Старцево и сложила забрадката.В началото баща й бил против, но в крайна сметка и той и хората в селото се примирили.

Нуждата от религиозни разговори я отвежда при Александрина Ангелова, известна като г-жа Джихад. В момента тя е арестувана за радикален ислям. В дома й е намерена книгата "Вероотстъпване", за която се смята, че проповядва джихад.

Моника не скрива, че е участвала в превода й. Но твърди, че в нея няма никаква заплаха и не проповядва никаква забранена идеология. 25-годишната жена сега се моли в Старцево да се върне нейната най-добра приятелка Александрина.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати