Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Август 6
Начало arrow България arrow Трима депутати от Реформаторите имат частен интерес, министрите масово изплащат ...

Трима депутати от Реформаторите имат частен интерес, министрите масово изплащат заеми

  Print E-mail
2014-12-14 14:58:58
източник: dnevnik.bg

Премиерът и 10 от министрите му във втория кабинет нямат задължения над 5000 лева, нито кредитни карти, не участват и в търговски дружества, което би могло да ги постави в конфликт на интереси. Трима депутати от Реформаторския блок са декларирали частен интерес. Това показват декларациите по закона за конфликт на интереси на правителството и на 13 депутати от Реформаторите, публикувани на страницата на парламента.

Депутатът Гроздан Караджов е посочил жената, с която живее - Цецка Радева, като свързано лице, от чиято дейност може да настъпи частен интерес. Той участва в ръководството на пет фирми и четири фондации. Зам.-председателят на СДС Костадин Марков също е посочил съпругата си Кремена Маркова и брат си Борис Марков като свързани лица, от дейността на които може да настъпи частен интерес. Петър Славов е посочил адвокатско дружество "Владикин, Славов и партньори" като свързано лице, от чиято дейност може да настъпи частен интерес.

Трима от вицепремиерите на Борисов изплащат заеми - Ивайло Калфин е с ипотечен кредит за 100 000 лв. към Булбанк, Румяна Бъчварова изплаща лизинг за 9000 лева, Томислав Дончев има заем за 25 000 лева към Сосиете Женерал Експресбанк. Вицепремиерът Меглена Кунева е декларирала, че притежава 10 акции в "Париба", всяка от които на стойност 35 евро.

С най-много задължения е министърът на спорта Красен Кралев - с ипотечен заем за 479 514 лв. към ДСК и две кредитни карти с общ лимит близо 50 000 лв. Той е първенец и по участие в управителни органи на юридически лица. Към момента на подаването на декларациите е бил в 9 фирми или сдружения, има дялове в две компании, а преди 12 месеца е имал 4 фирми и е бил управител или член на 24 неправителствени организации.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков също изплаща кредит - 12 800 евро към Сосиете Женерал Експресбанк. Министърът на екологията Ивелина Василева дължи на Булбанк 36 000 евро.

Образователният министър Тодор Танев дължи 16 000 лв. на ДСК, военният Николай Ненчев - 15 000 лв. на Общинска банка, а министърът на здравеопазването Петър Москов - 7000 лв. на ПИБ. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова има лимит от 10 000 лв. по две кредитни карти.

Финансовият министър Владислав Горанов е обявил, че е изпълнителен директор на Общинска банка към датата на подаване на декларацията си.

Депутатът от РБ Антони Тренчев е декларирал 15% дялово участие в "Уебклуб" ООД 12 месеца преди да стане депутат, бил е директор на ЦПО "Некст степ" към "Делта Хандел" ЕООД. Борис Станимиров е в управлението на Българска генеалогична федерация "Родознание". Борислав Великов е декларирал участието си в две фирми - "Аквахим" и "Акватер - Гълъбов и сие", и в четири неправителствени организации. Вили Лилков е в управата на футболния клуб на Минно-геоложкия университет, а Станислав Иванов, син на кмета на Хасково, е декларирал, че към избирането му за депутат е участвал в управлението на 6 фирми.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Бившият правосъден министър и лидер на партия "Да, България!" Христо Иванов е изумлен от думите на председателя на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ) Ханс ван Баален. Шефът на ...
  Новини Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на транспорта, инфомационните технологии и съобщенията да започне незабавна проверка на концесионирането на пристанищен терминал ...
  Новини Beчe пo cвeтa ce нaблюдaвa нaтиcĸ ĸъм влacтитe зa пoвтopнo пpинyдитeлнo зaтвapянe нa иĸoнoмиĸитe. Πocтoяннoтo тpъбeнe пo мeдиитe, ĸoeтo тpябвa дa yбeди xopaтa дa пpиeмaт ...
  Новини Бизнесменът Пламен Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. точно по повод на случая ...
  Новини Православната църква днес почита паметта на Светите равноапостоли Петър и Павел. Над 300 хиляди българи празнуват имен ден. -   - "Двамата най-ярки апостоли. Те са много различни, но ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?