24 Април 2024 г. Сряда

Пийте вино от черепа ми, обяви Слави Бинев и подаде оставка

2014-12-09 01:25:23

Мафията не можа да ме убие, но медиите и културата могат да пият вино от моя череп, обяви Слави Бинев и напусна шефското място на Комисията по култура и медии.

Новината бе съобщена от председателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов. На заседание на "патриотите" Бинев е изразил мнението си във връзка с недоволството, под чиято мишена попадна.

Според Симеонов току-що напусналия председател на Комисията по култура и медии се чувствал омерзен и "поема всичко това като изключително грозна атака срещу неговата личност".

"Беше подхваната и до момента се води изключително грозна и унизителна кампания за опетняване на името на г-н Бинев, без да бъде подкрепено от каквито и да е аргументи", заяви Симеонов.

Патриотът посочи, че протестиращите срещу Бинев саотказали среща както с него, така и с ръководството на Патриотичния фронт. От  "човешко достойнство" Бинев си подал оставката пред ПГ на Патриотичния фронт.

Самият Слави Бинев обяви, че кофите с помия вече са дошли в повече. Той пожела успех на всички културни дейци и наистина правилата да важат за всеки един от тях по равно.

Към медиите Бинев също отправи пожелание - да дойде някой, който да помогне да не сме вече с трицифрено число надолу в свободата на словото, а да се направят правила, които да направят медиите свободни.

„Много от вас знаят моето минало, което бе различно интерпретирано - в него става ясно едно, мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино от моя череп", заяви Бинев.  За финал той предупреди, че когато някой прави две-три стъпки назад може да се засилва.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати