16 Април 2024 г. Вторник

"Барселона" разби "Еспаньол" след хеттрик на Лионел Меси

2014-12-08 08:28:21
Само един ден след като Кристиано Роналдо вкара хеттрик при победата на "Реал" (Мадрид) срещу "Селта" с 3:0, големият му конкурент Лионел Меси не остана по-назад и също отбеляза три попадения за разгромната победа на "Барселона" срещу "Еспаньол" с 5:1. 

Аржентинският нападател вече има 12 попадения във вратата на градския съперник и стана най-резултатният играч в историята на каталунското дерби. Той вкара хеттрик за трети път в последните четири мача на "Барселона" във всички турнири. 

Отборът, воден от Луис Енрике, не позволи на "Реал" да се откъсне в шампионата. Каталунците събраха 34 точки, а разликата между двата тима остава две точки след 14-ия кръг. 

Въпреки че спечели с категоричен резултат дербито с "Еспаньол", "Барселона" имаше много трудности през първата част. "Блаугранас" по традиция владееше продължително топката, но контраатаките на съперника бяха изключително опасни. 

След една от тях в 13-ата минута "Еспаньол" откри резултата. Серхио Бускетс загуби топката от Кайседо на тъча, като в ситуацията останаха съмнения за нарушение, но такова беше отсъдено. Серхио Гарсия взе топката, напредна, премина покрай Пике и отбеляза. 

"Барселона" продължи да не може да намери път към вратата на съперника, а Гарсия пропусна добра възможност да удвои в средата на полувремето. В 30-ата минута Меси удари греда от пряк свободен удар, а след това Кико Касия спаси удар с глава на Пике. 

Последваха пропуски на Суарез и Алба, а Гарсия отново не се възползва от добра възможност за втори гол, след като остана сам срещу Клаудио Браво, но си поведе прекалено дълго топката.

В добавеното време на първата част "Барселона" изравни. След страхотна комбинация отляво между Алба, Суарес и Шави топката стигна до Меси, който от границата на наказателното поле намери долния десен ъгъл на Касия. 

След почивката домакините не оставиха никакви шансове на градския съперник. В 50-ата минута Меси получи пред дъгата, преодоля защитник и със силен удар с десния крак вкара второто си попадение. Барселона" отбеляза четвърти гол. 

Девет минути преди края на мача Меси оформи крайния резултат и своя хеттрик. Той сам започна атаката от центъра, премина през двама играчи на "Еспаньол", комбинира вдясно с Педро, който му върна с едно докосван и аржентинецът вкара с десния крак.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати