29 Март 2024 г. Петък

Депутатските съветници - кмет, син, бивш депутат...

2014-11-27 18:52:07

Деница Гаджева Снимка: Архив, Булфото


Депутат взе сина си за съветник в Народното събрание, друг – кмета на Бургас. Някои от избраниците ще бъдат съветвани от бивши колеги, с които в предишни мандати са били заедно на депутатската банка. Това показва проверка в сайта на парламента. Сред съветниците на парламентарните групи пък е друг кмет – този на Кърджали. Хасан Азис ще съветва ДПС по въпросите на околната среда.

Попълването на празните позиции в новия парламент тече с пълна сила. Докато все още разделят местата в постоянните комисии, депутатите избират и съветниците си. Те се водят нещатни. Техните пари идват от допълнителните средства, които народните представители получават към заплатите си за сътрудници, секретарки, представителни и др. Те са в размер на една трета от депутатската надница.

Депутатът от „Атака“ Станислав Станилов е записал като свой съветник Станил Станиславов Станилов. Той има висше образование и ще го съветва по въпросите на енергетиката. Кметът на Бругас Димитър Николов пък ще съветва депутата от ГЕРБ от района си - Иван Вълков, по въпросите на регионалната политика.

Не един и двама бивши депутати стават съветници на доскорошните си колеги. Румен Стоилов, който беше избраник от ГЕРБ в миналия парламент, сега ще съветва Александър Ненков от ГЕРБ по въпросите на икономиката и спорта.

Сред съветниците на ДПС, освен кмета на Кърджали, е и флейтистът Кристиян Коев. Той ще съветва партията на Лютви Местан по въпросите на връзките с обществеността. Наскоро името на Коев нашумя, след като областната управа в София прекрати гражданския му договор на съветник.

Бивши депутати ще съветват и групата на „Атака“. Макар и да се отказа да е народен представител, въпреки че беше избрана, Деница Гаджева сега ще е сътрудник към ПГ на националистите. Заедно с нея съветник ще бъде и депутатът от миналия мандат Павел Шопов.

Таню Киряков и Спас Панчев, които бяха депутати от БСП в миналия мандат, сега ще съветват соцдепутата Добрин Данев - Киряков по въпросите на младежта, спорта и регионалната политика, а Панчев – по въпросите на земеделието. Бившата соцдепутатка Деница Караджова сега ще е съветник на червения депутат Филип Попов.

Адриан Асенов, който също беше депутат в миналия парламент, но от „Атака“, ще е съветник на съпартиеца си Иван Димитров по въпросите на енергетиката.

Бившият син депутат отпреди няколко парламента Лъчезар Тошев също става съветник. Не на депутат от СДС или РБ, а на избраник от ГЕРБ – Методи Андреев. Андреев също някога беше в СДС, но вече мина в редиците на Борисов.

Бивши общинари също стават съветници. Един от тях е синът на някогашното комунистическо величие Мако Даков – Альоша Маков Даков. Той ще е съветник на Стоян Мирчев от БСП. Шефът на БСП-София Калоян Паргов също става съветник – на соцдепутата Иван Иванов.

Синият ветеран, депутат от средата и края на 90-те години Иван Сунгарски пък ще е съветник на депутата от РБ Гроздан Караджов. Някогашната началничка на кабинета на Цветан Цветанов като вътрешен министър Десислава Замфирова пък ще е съветник в групата на ГЕРБ, чийто шеф сега отново е Цветанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати