Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Април 6
Начало arrow Политика arrow Депутатските съветници - кмет, син, бивш депутат...

Депутатските съветници - кмет, син, бивш депутат...

  Print E-mail
2014-11-27 18:52:07
източник: dnes.bg

Деница Гаджева Снимка: Архив, Булфото


Депутат взе сина си за съветник в Народното събрание, друг – кмета на Бургас. Някои от избраниците ще бъдат съветвани от бивши колеги, с които в предишни мандати са били заедно на депутатската банка. Това показва проверка в сайта на парламента. Сред съветниците на парламентарните групи пък е друг кмет – този на Кърджали. Хасан Азис ще съветва ДПС по въпросите на околната среда.

Попълването на празните позиции в новия парламент тече с пълна сила. Докато все още разделят местата в постоянните комисии, депутатите избират и съветниците си. Те се водят нещатни. Техните пари идват от допълнителните средства, които народните представители получават към заплатите си за сътрудници, секретарки, представителни и др. Те са в размер на една трета от депутатската надница.

Депутатът от „Атака“ Станислав Станилов е записал като свой съветник Станил Станиславов Станилов. Той има висше образование и ще го съветва по въпросите на енергетиката. Кметът на Бругас Димитър Николов пък ще съветва депутата от ГЕРБ от района си - Иван Вълков, по въпросите на регионалната политика.

Не един и двама бивши депутати стават съветници на доскорошните си колеги. Румен Стоилов, който беше избраник от ГЕРБ в миналия парламент, сега ще съветва Александър Ненков от ГЕРБ по въпросите на икономиката и спорта.

Сред съветниците на ДПС, освен кмета на Кърджали, е и флейтистът Кристиян Коев. Той ще съветва партията на Лютви Местан по въпросите на връзките с обществеността. Наскоро името на Коев нашумя, след като областната управа в София прекрати гражданския му договор на съветник.

Бивши депутати ще съветват и групата на „Атака“. Макар и да се отказа да е народен представител, въпреки че беше избрана, Деница Гаджева сега ще е сътрудник към ПГ на националистите. Заедно с нея съветник ще бъде и депутатът от миналия мандат Павел Шопов.

Таню Киряков и Спас Панчев, които бяха депутати от БСП в миналия мандат, сега ще съветват соцдепутата Добрин Данев - Киряков по въпросите на младежта, спорта и регионалната политика, а Панчев – по въпросите на земеделието. Бившата соцдепутатка Деница Караджова сега ще е съветник на червения депутат Филип Попов.

Адриан Асенов, който също беше депутат в миналия парламент, но от „Атака“, ще е съветник на съпартиеца си Иван Димитров по въпросите на енергетиката.

Бившият син депутат отпреди няколко парламента Лъчезар Тошев също става съветник. Не на депутат от СДС или РБ, а на избраник от ГЕРБ – Методи Андреев. Андреев също някога беше в СДС, но вече мина в редиците на Борисов.

Бивши общинари също стават съветници. Един от тях е синът на някогашното комунистическо величие Мако Даков – Альоша Маков Даков. Той ще е съветник на Стоян Мирчев от БСП. Шефът на БСП-София Калоян Паргов също става съветник – на соцдепутата Иван Иванов.

Синият ветеран, депутат от средата и края на 90-те години Иван Сунгарски пък ще е съветник на депутата от РБ Гроздан Караджов. Някогашната началничка на кабинета на Цветан Цветанов като вътрешен министър Десислава Замфирова пък ще е съветник в групата на ГЕРБ, чийто шеф сега отново е Цветанов.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?