Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Фев 25
Начало arrow Политика arrow Депутатските съветници - кмет, син, бивш депутат...

Депутатските съветници - кмет, син, бивш депутат...

  Print E-mail
2014-11-27 18:52:07
източник: dnes.bg

Деница Гаджева Снимка: Архив, Булфото


Депутат взе сина си за съветник в Народното събрание, друг – кмета на Бургас. Някои от избраниците ще бъдат съветвани от бивши колеги, с които в предишни мандати са били заедно на депутатската банка. Това показва проверка в сайта на парламента. Сред съветниците на парламентарните групи пък е друг кмет – този на Кърджали. Хасан Азис ще съветва ДПС по въпросите на околната среда.

Попълването на празните позиции в новия парламент тече с пълна сила. Докато все още разделят местата в постоянните комисии, депутатите избират и съветниците си. Те се водят нещатни. Техните пари идват от допълнителните средства, които народните представители получават към заплатите си за сътрудници, секретарки, представителни и др. Те са в размер на една трета от депутатската надница.

Депутатът от „Атака“ Станислав Станилов е записал като свой съветник Станил Станиславов Станилов. Той има висше образование и ще го съветва по въпросите на енергетиката. Кметът на Бругас Димитър Николов пък ще съветва депутата от ГЕРБ от района си - Иван Вълков, по въпросите на регионалната политика.

Не един и двама бивши депутати стават съветници на доскорошните си колеги. Румен Стоилов, който беше избраник от ГЕРБ в миналия парламент, сега ще съветва Александър Ненков от ГЕРБ по въпросите на икономиката и спорта.

Сред съветниците на ДПС, освен кмета на Кърджали, е и флейтистът Кристиян Коев. Той ще съветва партията на Лютви Местан по въпросите на връзките с обществеността. Наскоро името на Коев нашумя, след като областната управа в София прекрати гражданския му договор на съветник.

Бивши депутати ще съветват и групата на „Атака“. Макар и да се отказа да е народен представител, въпреки че беше избрана, Деница Гаджева сега ще е сътрудник към ПГ на националистите. Заедно с нея съветник ще бъде и депутатът от миналия мандат Павел Шопов.

Таню Киряков и Спас Панчев, които бяха депутати от БСП в миналия мандат, сега ще съветват соцдепутата Добрин Данев - Киряков по въпросите на младежта, спорта и регионалната политика, а Панчев – по въпросите на земеделието. Бившата соцдепутатка Деница Караджова сега ще е съветник на червения депутат Филип Попов.

Адриан Асенов, който също беше депутат в миналия парламент, но от „Атака“, ще е съветник на съпартиеца си Иван Димитров по въпросите на енергетиката.

Бившият син депутат отпреди няколко парламента Лъчезар Тошев също става съветник. Не на депутат от СДС или РБ, а на избраник от ГЕРБ – Методи Андреев. Андреев също някога беше в СДС, но вече мина в редиците на Борисов.

Бивши общинари също стават съветници. Един от тях е синът на някогашното комунистическо величие Мако Даков – Альоша Маков Даков. Той ще е съветник на Стоян Мирчев от БСП. Шефът на БСП-София Калоян Паргов също става съветник – на соцдепутата Иван Иванов.

Синият ветеран, депутат от средата и края на 90-те години Иван Сунгарски пък ще е съветник на депутата от РБ Гроздан Караджов. Някогашната началничка на кабинета на Цветан Цветанов като вътрешен министър Десислава Замфирова пък ще е съветник в групата на ГЕРБ, чийто шеф сега отново е Цветанов.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?