19 Април 2024 г. Петък

Лудогорец завърши 2:2 с Ливърпул след късен гол, запазиха шансове за Лига Европа

2014-11-26 23:40:27

Лудогорец отпадна с високо вдигната глава от Шампионската лига приключи, след драматично равенство 2:2 с Ливърпул в среща от група "В" на турнира, която се игра на националния стадион "Васил Левски".


Българският първенец имаше нужда само от две минути, за да открие резултата чрез Дани Абало, който се възползва от слаба намеса на Симон Миньоле.


Ливърпул обаче отговори почти веднага чрез Рики Ламбърт, наказал недопустима грешка в отбрана на Козмин Моци. В 37-та минута гостите осъществиха пълен обрат, когато Джордан Хендерсън материализира чудесното подаване на Рахим Стърлинг.
През второто полувреме Лудогорец беше по-активният отбор и заслужи изравнителния гол в 88-та минута. Георги Терзиев се оказа на правилното място след изпълнение на корнер и реализира с глава.


Българският тим отпада от турнира, но го прави повече от достойно. Лудогорец има актив от четири точки и при победа срещу Реал в Мадрид, може да се класира за Лига Европа. Ливърпул също има четири точки, заемайки третото място. Базел е втори с шест пункта.


Двубоят започна по прекрасен начин за Лудогорец, който откри резултата след 61 секунди игра. Коло Туре не изчисти добре и позволи на Марселиньо да шутира от дистанция. Миньоле не успя да избие  адекватно и кълбото попадна у Дани Абало, който разстреля вратаря на гостите с левия крак в малкото наказателно поле.
В следващите няколко минути Лудогорец пренесе играта в половината на родния първенец и успя да изравни в осмата минута. Козмин Моци допусна много груба грешка в защита и позволи на Рики Ламбърт да отправи слаб, но точен удар с глава от близо пет метра.


След вихреното начало страстите постепенно се успокоиха и двата отбора заложиха на разигравания предимно в своята половина. Малко преди да изтече четвърт час игра Йордан Минев отправи фалцов удар с десния крак по диагонала, но кълбото мина покрай десния страничен стълб. После Кайсара опита технично изпълнение, но Миньоле улови.


При една от добрите атаки на Лудогорец Дани Абала чукна с петичка към Мисиджан, чийто опит да намери свой съотборник в наказателното поле завърши с класен шпагат на Коло Туре, който имаше още една великолепна намеса в отбрана секунди по-късно.
Малко преди да измине половин час от началото на двубоя Ливърпул пропусна добра възможност. Лудогорец загуби топката в средата на терена и Рахим Стърлинг напредна, след което отправи истински снаряд, но кълбото мина над напречната греда.


"Милионерите" получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар от трийсетина метра и на пръв поглед опитът на Ешпиньо за директна стрелба изглеждаше твърде оптимистичен. Топката обаче се удари в брадичката на неубедителния Миньлое, който все пак я хвана преди намесата на съперников футболист.


В 37-тата минута Ливърпул осъществи пълен обрат след една от малкото си смислени атаки. Стърлинг атакува отляво, след което центрира остро към далечната греда. Там Хендерсън успя да изпревари защитата на Лудогорец и вкара от три метра.
Веднага след подновяването на играта домакините се втурнаха напред и Дани Абало опита ефектно изпълнение от въздуха. За съжаление той не успя да осъществи добър контакт с топката. След това Мисиджан заложи на бомбен удар от дистанция, но без успех. Мишо Александров също би покрай целта.


Фабио Ешпиньо отправи бомбен изстрел от пряк свободен удар след час игра, но кълбото прелетя над напречната греда.  63-тата минута Рики Ламбърт разсмя зрителите, като не успя да уцели празната врата от шест метра. Дори да имаше попадение обаче, то нямаше да бъде зачетено заради нарушение на нападателя срещу Владо Стоянов.


Двайсетина минути преди края на редовното време Владо Стоянов отрази плътен удар на Джордан Хендерсън, а на отсрещната врата при шута на Марселиньо се получи рикошет и кълбото мина покрай дясната греда.


В 81-та минута Джерард изведе Рахим Стърлинг сам срещу Владо Стоянов, но българският вратар излезе, скъси ъгъла и спаси. На отсрещната врата Кишада шутира неточно от дистанция.


В 88-та минута Лудогорец изравни след изпълнение на корнер. Светльо Дяков отклони за Георги Терзиев, който нанесе безпощаден удар с глава на далечната греда! До края българският тим наложи натиск, но не стигна до победата.
 
Лудогорец - Ливърпул  2:2
1:0  Дани Абало - 3'
1:1  Рики Ламбърт - 8'
1:2  Джордан Хендерсън - 37'
2:2  Георги Терзиев - 88'
 
Лудогорец: Стоянов, Терзиев, Моци, Кайсара, Минев, Дяков, Ешпиньо (Хамза - 81'), Александров (Вандерсон - 72'), Абало (Кишада - 69'), Марселиньо, Мисиджан


Ливърпул: Миньоле, Шкъртел, Туре, Манкийо, Джонсън, Лейва, Алън, Хендерсън, Джерард, Стърлинг (Морено - 82'), Ламбърт

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати