26 Април 2024 г. Петък

Бареков се предложи на Борисов, гони Патриотите

2014-11-23 18:06:05
Докато Патриотичният фронт участва в управлението на страната, няма да има пускане на европейските фондове за България. Това заяви на пресконференция днес лидерът на България без цензура Николай Бареков.

ГЕРБ трябва да разбере, че с патриотите са дотук. След Нова година ще започнат директни санкции към България заради ксенофобска партия, включена в управлението, категоричен е Бареков.

Той визира доклад, изпратен до групите в ЕП, в който се посочва, че ксенофобска партия участва в българския парламент и дискриминира хора, само защото имат различни имена. Не бил замазан и скандала с ракетите, забъркан от ПФ. 

Светлин Танчев, председател на парламентарната група на Български демократичен център, пък предложи Патриотичният фронт да бъде изваден от управляващата коалиция. А ГЕРБ по възможно най-бързия начин да проведе разговори с БДЦ, за да се вземе най-разумното решение - БДЦ да подкрепи управлението срещу определени ангажименти.
 
Бареков също подчерта, че най-логичното управление би било две десни партии, каквито са ГЕРБ и Рeформаторския блок и партия в центъра, каквато е ББЦ. Ние сме европейски призната партия и член от европейското семейство на консерваторите, обясни той. 

„Без нас няма как да има стабилно управление. То започна с летящ плонж, това се видя от скандалите през последните дни. Проблемите на България в Европа са сложни, многопосочни са. Това се дължи на вече направени грешки от министри и на безпринципната коалиция, която бе създадена в НС. Няма как да бъде полезна за България, защото се събраха по интереси. Това се вижда в Европа, там ме питат дали това правителство ще го има до февруари. Там искат да работят с определени хора, които да са ясни за няколко години напред. Борисов ще плати сметките на тази безпринципна коалиция и той вече получи жълт картон от Европа“, обясни евродепутатът.

Той допълни, че неговата партия подготвя редица проектозакони - за лобизма, за детските надбавки, както и че продължава да настоява за налагане на образователен ценз при гласуване. 

"Подготвям и законопроект за държавна сигурност, който предвижда агенти на ДС да не получават допуск до класифицирана информация", съобщи Бареков.

Той допълни, че ще подкрепи инициативата на ГЕРБ да отпаднат прихващанията на суми в КТБ през периода на надзора. 

Имаше политическа формация, финансирана с пари на банката и тази партия не е нито ББЦ, нито ГЕРБ, ДПС или БСП, заяви Бареков, но отказа да посочи коя е конкретно.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати