Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Април 7
Начало arrow България arrow Кунева става силов вицепремиер, Пенсионери и учители с бонус

Кунева става силов вицепремиер, Пенсионери и учители с бонус

  Print E-mail
2014-11-20 08:51:53
източник: news.bg

Новини от последния час

24 часа"

Случаят Тръпков и 20-те лева

53-годишният Сашо Тръпков ще оттегли рапорта си за пенсиониране. Това твърди пред "24 часа" съпругата на пътния полицай Тръпков, който беше заснет да взема подкупи от шофьори.

"Мъжът ми ли е лицето на корупцията в България? Казали са му да си подпише рапорта за пенсиониране. Той има години и стаж, но в случая не е изявил желание. Бил е в шок.

„Труд"

Кунева става силов вицепремиер

Меглена Кунева е определена за силов вицепремиер в кабинета, става ясно от заповед на премиера Бойко Борисов, с която той разпределя ресорите на заместниците си, научи „Труд".

Кунева ще контролира вътрешното, външното, правосъдното и военното министерство, както и центъра БОРКОР за противодействие на корупцията. Тя ще наблюдава още агенцията за българите в чужбина и за бежанците.

Премиерът Борисов все пак си запазва лично контрола над две важни ведомства - Държавната агенция „Национална сигурност" и Държавната комисия по сигурността на информацията.

„Стандарт"

Пенсионери и учители с бонус Коледен подарък ще получат пенсионери и учители от кабинета "Борисов". На заседанието си днес правителството ще отпусне 54,2 млн. лв. за добавки към пенсии и заплати. Те ще зарадват 1,3 млн. възрастни, които взимат до 286 лв. на месец. За тях са предвидени по 40 лева добавка. Бонусите бяха лично договорени от премиера Бойко Борисов. Вчера той отиде на крака при финансовия министър Владислав Горанов, който трябва да одобри разходите.

Премии в края на годината ще получат и учителите от всички общински школа и детски градини, научи "Стандарт". За тях кабинетът ще отдели 4,2 млн. лв. Парите ще се дават за добри резултати и ще дойдат от бюджета на образователното министерство. Средствата за възрастните хора пък ще бъдат заделени от хазната, като се орежат административни разходи и се отложат някои инфраструктурни проекти.

„Монитор"

Битката за НС глътнала 13 млн. лв.

артиите и коалициите, които се впуснаха в битката за местата в 43-тото НС на вота през октомври, са налели за агитация общо близо 13 млн. лв. Това става ясно от публикуваните вчера от Сметната палата отчети на формациите за направените от тях харчове покрай изборите.

От данните става ясно, че най-солени сметки в кампанията е имала партията победител на вота - ГЕРБ. Нейните разходи са надхвърлили 2,8 млн. лв.

„Сега"

Възрастта за пенсия ще расте, но по-бавно

Компромисен вариант за възрастта за пенсиониране ще се опита да намери правителството. Повторно замразяване на възрастта и стажа на масовата трета категория работещи няма да има през 2015 г., но и увеличението няма да е с по 4 месеца годишно, както е заложено в момента в закона. Това се разбра от думите на социалния вицепремиер Ивайло Калфин след заседанието на Министерския съвет. Той заяви, че страната е поела ангажимент пред Брюксел за пенсионна реформа и че повторното й замразяване може да постави под риск еврофондовете, а могат да ни бъдат наложени и санкции. Представители на ЕК вече са предупредили социалния вицепремиер, че ще следят какво се случва, защото "няма никакво движение, дългосрочност и предвидимост на пенсионната реформа".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Мизерията не е спасение от вируса, нужна е убедителна и достоверна информация и всеобхватни данни за резултатите, особено при искане за удължаване на извънредното положение с месец.Това предупреди ...
  Новини Депутатите от Народното събрание удължиха извънредното положение на територията на цялата страна до 13 май 2020 г. Това стана след гласуване на първо четене на извънредно заседание на ...
  Новини Не можем да спечелим войната с коронавируса единствено с ограничения, глоби, насаждане на страх, чувство за вина и на неизвестност в населението. Това заяви президентът Румен Радев, който днес ...
  Новини Министерският съвет прие проекта за актуализация на държавния бюджет за 2020-та, който предлага за гласуване на Народното събрание.Най-важните изменения в него, които осигуряват ...
  Новини Облачно и ветровито ще бъде времето днес, с валежи от дъжд в почти цялата страна. Това съобщиха от НИМХ.Снегът се завръща още тази вечер. През нощта срещу сряда ще се образува снежна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?