Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Окт 18
Начало arrow България arrow Полицията в Благоевград: Племенникът на президента е нарушил закона

Полицията в Благоевград: Племенникът на президента е нарушил закона

  Print E-mail
2014-11-18 07:56:01
източник: news.bg

Според полицията в Благоевград, племенникът на президента Росен Плевнелиев е нарушил закона, предаде БГНЕС.

"Във връзка с публикации в местни и национални медии и постъпила в ОДМВР-Благоевград жалба от г-н Станислав Плевнелиев за упражнено спрямо него насилие, неоснователно задържане и отказ да осъществи контакт с посочено от него лице или адвокат, в ОДМВР-Благоевград е назначена комисия за извършване на проверка по случая. 
В хода на проверката е установено, че във връзка с нарушение на Закона за движение по пътищата, на г-н Станислав Плевнелиев правомерно е съставен акт за административно нарушение по ЗДвП." - се казва в съобщение от пресцентъра на благоевградската полиция.

"Поради неизпълнение на полицейско разпореждане и съзнателно пречене на полицейски орган да изпълнява задълженията си по служба, на г-н Станислав Плевнелиев е съставен акт по ЗМВР, за което е доведен в 01 РУП-Благоевград.
Лицето не е привеждано в помещение за задържане, като административното оформяне на необходимите документи е осъществено в кабинет на 01 РУП-Благоевград, след което лицето незабавно е освободено. 
При извършената проверка не са събрани данни за неправомерна употреба на физическа сила и помощни средства от страна на полицейските служители извършили задържането и оформили документите, както и от други полицейски служители на 01 РУП-Благоевград." - посочват от полицията.

Жалбата е счетена за основателна в частта на  ограниченото право на г-н Станислав Плевнелиев да уведоми член на семейството за задържането му. Тя е определена като  неоснователна във всичките й останали части.

В съобщението от пресцентъра се потвърждава разпространената днес информация, че на двама дежурни полицейски служители на ОДМВР-Благоевград ще бъдат наложени дисциплинарни наказания „за допуснати други нарушения на служебната дисциплина по чл. 200".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?