19 Март 2024 г. Вторник

Защо столичното „топло” държи 80 млн. в КТБ, питат Фандъкова БСП общинари

2014-11-17 11:08:32

Къде отидоха 80 милиона лева на абонатите на Топлофикация-София в КТБ? Този въпрос отправиха столичните общинари на БСП на брифинг в централата на градското БСП.

Председателят на БСП - София Калоян Паргов припомни, че столичните червени са поискали оставката на шефа на столичното парно и са я получили. Към юли дружеството дължи на Булгаргаз над 550 милиона лева, за които всеки месец плаща наказателна лихва, изтъкна той. В същото време Топлофикация-София държи на влог в КТБ 80 милиона лева.

По думите на Паргов публична тайна е, че всички държавни дружества са направили всичко възможно да спасят влоговете си в КТБ преди да се отнеме лиценза на банката на Цветан Василев.

Нито новото ръководство на Топлофикация - Георги Беловски, нито принципалът в лицето на кмета Йорданка Фандъкова са предприели каквито и да било действия за разрешаване на създалия се проблем.

Червените питат защо дружеството е депозирало такава голяма сума само в една търговска банка, защо дружеството плаща наказателни лихви за задълженията си към БЕХ при наличието на ресурс за над 80 милиона лева, защо кметът Фандъкова не е указала на новото ръководство в кратък срок да предложи цялостен план за работа на дружеството и в частност план за действие по отношение на депозираните в КТБ средства?

Отговорността трябва да я носи кметът, категоричен бе Калоян Паргов.

Случайно ли се държат толкова много пари в една банка, пита още Паргов и иска да знае има ли някакви взаимоотношения между столичното кметство и КТБ.

Със 122 милиона лева са се увеличили задълженията на столичното парно за 9-те месеца на 2014, достигайки колосалната сума от над 650 милиона лева.

Социалистите в СОС заедно с депутатите на БСП ще търсят някакво законодателно разрешаване на проблемите на столичното парно.

Общинарите на БСП се притесняват, че загубите на столичното парно ще бъдат компенсирани с поскъпване на услугата. Това обаче е неприемлив вариант за социалистите в София, стана ясно от думите на Калоян Паргов.

източник: news.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати