20 Април 2024 г. Събота

Кадиев: Отчаян съм от структурата на кабинета

2014-11-05 09:17:09

Направо съм отчаян от структурата на кабинета. Единственият вицепремиер, от когото има смисъл, е Томислав Дончев. За останалите сигурно ще се намери какво да правят. Това заяви депутатът от БСП-Лява България Георги Кадиев. Той добави, че нито той, нито партията ще подкрепят бъдещото правителство.

Според бившия заместник-министър на финансите кабинетът е прекалено раздут. Въпреки това разделянето на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на три беше подкрепено. Като причина за това беше посочен фактът, че по традиция ресорният министър работи 99% за енергетиката и 1% за икономиката.

Бог да пази българската икономика, ако Божидар Лукарски я управлява, не може един ден министър на спорта, втори ден министър на транспорта, трети ден на икономиката. По този начин в ефира на bTV Кадиев коментира кандидатурата на председателя на СДС Божидар Лукарски за министър на енергетиката.

По отношение на ГЕРБ беше заявено, че те предлагат претоплена мандажа. Депутатът от левицата попита, без да споменава имена, как например през 2009 г. един човек е бил в конфликт на интереси, а сега не е (визирайки Десислава Танева - бел.ред.).

Освен всичко останало в кабинета са налице и министри, които са близки до Делян Пеевски. В тази връзка Кадиев попита лидера на АБВ как той приема това, че негови хора (вероятно Ивайло Калфин) ще работят заедно с хора на скандалния депутат от ДСП.

Според депутата от левицата големият победител от преговорите е ДПС. Това е така, тъй като отново от техните гласове ще зависи правителството. "Не слушайте какво говори председателят на ДПС, според мен те ще подкрепят правителството", коментира Кадиев. Той даде три сигнала в подкрепа на твърдението си - сливане на НАП и агенция "Митници", Закона за КТБ и Закона за актуализация на бюджета. 

Кадиев потвърди, че се е виждал с мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев след поставянето на банката под специален надзор. Той не пожела да обясни за какво е ставало въпрос.

Депутатът обаче беше категоричен, че е акционер във финансовата институция. Негова фирма купила акции на КТБ за 10-15 хиляди лева. Те обаче най-вероятно щели да бъдат загубени заради предполагаемия фалит на банката.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати