20 Април 2024 г. Събота

Втородивизионният Монтана победи с 2:0 Левски

2014-10-29 16:28:04

Монтана поднесе втора голяма сензация в турнира за Купата на България. След като в миналия кръг отборът на Ферарио Спасов отстрани ЦСКА, сега победи и Левски.

В първа осминафинална среща лидерът в „Б" група победи столичани с 2:0 у дома и си осигури чудесен аванс преди реванша в София.

Треньорът на гостите Георги Иванов започна мача с изцяло променен състав, в който включи и много юноши. Това обаче не се оказа полезен ход и „сините", които играха в бяло днес направиха изключително слаб мач на „Огоста".

Монтана започна добре и можеше да открие резултата още в 14-ата минута. Тогава обаче далечният удар на Янко Ангелов срещна гредата.

Постепенно Левски иззе инициативата и на свой ред създаде няколко опасности пред Ивайло Василев. Домовчийски  пропусна да излезе очи в очи с вратаря в 16-ата мин. след като проспа извеждащ пас към себе си.

В 25-ата пък Миро Антонов остана на няколко метра от вратата, след като бранител на Монтана не успя да пресече едно подаване, но с левия крак не успя да насочи топката в мрежата.

Секунди преди почивката Монтана нанесе първия си удар. Цонев загуби топката в половината на Левски. Мичев му отне и центрира ниско към Сергей Георгиев, а екзекуторът не пропусна да накаже и Левски.

Попадението логично даде криле на домакините. Въпреки очакванията пък, дори и след нея столичани продължиха да действат мудно и без настроение.

В 57-ата мин и късметът се усмихна на домакините. Минчев пробва да центрира отляво, след като получи пас от Почански. Получи се обаче прехвърлящ удар, който изненада Наумовски и влезе във вратата му.

В последния половин час гостите се опитаха да упражнят някакъв натиск, но така и не успя да създаде истинска опасност пред вратата на Василев. Домакините пък се дръпнаха в защита и на няколко пъти организираха опасни контра. Така или иначе, до нов гол не се стигна и Монтана ще започне реванша в София с два чисти гола аванс.

източник: news.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати