20 Април 2024 г. Събота

Състоянието на магистрали, проходи и пътища към 6.00 часа

2014-10-27 09:34:49

Пътната агенция с информация за състоянието на републиканските пътища и въведени ограничения към 06.00 ч.

 

 

І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА:

Днес в сутрешните часове все още слабо ще превалява в Родопите и югоизточните райони, но и там валежите ще спрат, а над Западна България облачността ще се разкъса. Над Източна България времето ще остане облачно, след обяд отново ще завали дъжд, в Лудогорието - дъжд и сняг. В Централния Предбалкан е възможно да превали слаб сняг. В Източна България вятърът ще отслабне, но все още ще бъде умерен, по Черноморието и силен от север. Максимални температури между 2° и 7°, в югозападните райони до 11-12°, в София около 5°.

 

ІІ. СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

 

АМ „Тракия": без ограничения.

АМ „Хемус": без ограничения.

АМ „Люлин": без ограничения.

АМ „Марица": без ограничения.

АМ „Черно море": без ограничения.

АМ „Струма": без ограничения.

 

 

ІІI. ВЪВЕДЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ ПО ОСНОВНИТЕ ПЪТНИ НАПРАВЛЕНИЯ:

 

1. Проходи:

 

- „Шипка" - отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.

- „Златишки"- затворен за всички МПС;

- „Върбишки"- затворен за всички МПС;

- „Предела" - затворен за  движение на МПС над 12 т;

- „Печинско" - отворен за всички МПС;

- „Пампорово" - отворен за всички МПС;

- „Превала" - отворен за всички МПС;

- „Ришки" - отворен за всички МПС;

- „Котленски" - затворен за движение на МПС над 10 т;

- „Обзорски" - отворен за всички МПС;

- „Републиката" - отворен за всички МПС;

- „Троянски" - затворен за всички МПС;

- „Петрохан" -. затворен за  движение на МПС над 10 т. Движението на товарни МПС да се осъществява задължително с вериги;

- „Рожен" - отворен за всички МПС;

- „Твърдишки" - забранено е движението на МПС над 10 т;

- „Дюлински" - отворен за всички МПС;

- „Айтоски" - забранено е движението на МПС над 20 т;

- „Вратник" - забранено е движението на МПС над 10 т;

 

2Временна организация на движението по първокласната пътна мрежа:

 

- Пътища І-1, І-2, І-3, І-4, І-5, І-6 , І-7, І-8 и І-9 са без ограничения.

 

ІV. СЪСТОЯНИЕ НА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА:

 

Временна организация на движението по пътищата втори и трети клас:

 

ОПУ-Благоевград:

Път ІІ-19 Симитли-Разлог /км 15+200/ - движението на МПС е пренасочено двупосочно в лявата пътна лента поради отцепване на дясна пътна лента в следствие на поддала подпорна стена. Участъкът е регулиран с необходимите пътни знаци и табели.Поставена е временна сигнализация за ограничаване на скоростта и пренасочване на движението.

 

ОПУ-Бургас:

Път ІІ-9901 Ахтопол-Синеморец - затворен за движение на МПС заради наводнен пътен участък от река Велека, път ІІ-79Бургас-Средец - отворен за движение на МПС до 5 тона, като в района между селата Черни връх и Константиново движението се извършва двупосочно в едната лента за движение заради откъснат участък от пътното платно в следствие на наводнение.Обходен маршрут за МПС над 5 тона през селата Черни връх-Полски извор-Дебелт. път ІІІ-992 Ясна поляна-Веселие - затворен заради наводнен участък.

 

ОПУ-Ловеч:

Път ІІІ-358 Шипково-Рибарица - затворен заради почистване на паднали дървета и снегонавявания.

 

ОПУ-Пазарджик:

Път ІІ-37 Пещера-Батак-Доспат - всички МПС да се движат задължително с вериги, а товарните МПС без ремаркета и полуремаркета. Мярката се налага заради снегонавявания и опасност от падащи дървета.

 

ОПУ-Пловдив:

Път ІІІ-5802 Леново-Поройна - затворен поради наводнен участък. Обходен маршрут: Асеновград-Тополово-Леново.

 

ОПУ-Смолян:

Път III-861 Лъки-Рожен - временно затворени за движение поради паднали дървета; път III-8631 в района на местност Момина вода - временно затворен за движение поради паднали дървета.

 

ОПУ-София:

Път ІІІ-803 Ихтиман-Мухово - затворен за почистване от паднали дървета, път III-822 Ихтиман-Самоков - временно затворен за движение заради паднали дървета.

 

ОПУ Хасково:

Път ІІІ-505 Малево-Корен - затворен заради наводнен участък. Обходен маршрут: Път ІІІ-5074 - Кнежовник-Жълти брег-Стамболово.

Към 9.00 часа е възстановено движението по път ІІ-9901 Бургас - Ахтопол - Синеморец както и презКотленски проход за всички моторни превозни средства  .

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати