28 Март 2024 г. Четвъртък

Пуснаха колите по „Тракия“, но обстановката е динамична

2014-10-25 14:20:21

Снимка: Архив, Булфото


АМ "Тракия" вече е отворена за леки автомобили, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив. Тя бе затворена към 10.00 ч. днес в двете посоки, за да бъде почистена и се образува огромно задръстване. 

Според полицията движението трябва да се извършва с повишено внимание заради динамично променящата се обстановка.

Временно обаче се ограничава движението на моторни-превозни средства по АМ "Хемус" от София до Ботевград.

На пътя Асеновград-Бачково има паднали клони и свлачища, спират се временно тежкотоварните камиони. Пътят Троян-Кърнаре е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, уточниха от полицията.

Заради снега е затруднено движението в планинската част на община "Родопи" - започнало е интензивно почистване на пътя за Ситово, Дедево, Скобелево, където снегът е около 20 сантиметра.

В община Лъки от снощи има обилен валеж от сняг, по високите части на общината и в с. Манастир снежната покривка е стигнала 60 см; започнало е почистването на пътищата, каза председателят на общинския съвет в Лъки Петър Велков.
За повишено ниво на водата в реките и наводнения в селата Боянци, Козаново и Леново съобщи кметът на община Асеновград Емил Караиванов. В почти всички останали общини има повишаване на речните нива, но на този етап няма опасност от наводнения.

Без електричество са населени места в община Лъки и селата в община "Родопи" в Родопите. От пресцентъра на ЕВН съобщиха, че малко по-късно ще имат по-точна информация къде и защо е прекъснато електрозахранването.

Затворен за движение на автомобили е проходът Твърдица-Елена, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Велико Търново. Все още не е отворен Проходът на републиката.

Сняг вали в цялата Великотърновска област. Снежната покривка е около 20 сантиметра.

Движението на автомобили се осъществява при зимни условия. Затруднено е движението по пътя Велико Търново-Русе, в района на селата Самоводене и Поликраище.

Два аварирали товарни автомобила пречат на движението в района на т. нар. Присовски завои, на изхода на Велико Търново в посока Стара Загора.

Усложнена остава пътната обстановка в Родопската част на Пазарджишка област, съобщи говорителят на ОД на МВР - Пазарджик, Мирослав Стоянов.

Временно е затворена отсечката Белово-Юндола заради почистване на пътната настилка от сняг и паднали клони. Поставени са полицейски постове, които да отклоняват движението по обходен маршрут.

Има сигнали за паднали камъни по пътя Варвара-Велинград в района на Варварските минерални бани. Екипи почистват трасето. Под постоянно наблюдение е пътят Батак-Доспат, където има силен снеговалеж.

Говорителят на полицията уточни, че с изключение на трите участъка, пътищата в област Пазарджик са проходими при зимни условия.

Всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги през прохода "Шипка", съобщиха от АПИ. Временно се ограничава движението на товарни автомобили над 10 т по пътя Омуртаг-Котел, област Търговище, заради отстраняване на аварирал ТИР.

Временно е ограничено и движението през прохода "Превала" за отстраняване на паднали дървета. Възстановено е движението на товарни автомобили по пътя Долно Камарци-Саранци, информират още от АПИ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати