29 Март 2024 г. Петък

ЦСКА продължи победната си серия с нов успех над "Литекс"

2014-10-19 07:56:38
Лидерът в българското първенство ЦСКА победи гостуващия "Литекс"

Червените записаха четвърта поредна победа и остават със стопроцентов актив като домакините. Те имат шест победи в шест мача на "Българска армия", като дори не са допускали гол във вратата си на своя стадион. 

Капитанът Александър Тунчев откри резултата в 17-ата минута, а две минути преди края Еденилсон Бергонси реши мача със страхотно попадение от близо 35 метра. 

ЦСКА записа втора победа срещу "Литекс"

С днешния успех ЦСКА събра 29 точки и върна преднината си от седем точки пред шампиона "Лудогорец", който в петък победи "Хасково". 

"Берое" има 21 точки и може да излезе втори, ако в неделя победи "Черно море" като гост. "Литекс" пък остава на пето място с 19 точки, но може да загуби позиция след утрешния мач между шестия "Ботев" и седмия "Локомотив" (София). 

Оранжевите започнаха плахо мача с ЦСКА и от първата минута бяха сериозно притиснати в своята половина. Домакините играеха много агресивно, пресираха дълбоко в полето на съперника и лесно отнемаха топката. 

В осмата минута вратарят Баривиера спаси удар на Тони Силва, а малко след това силен изстрел на Тончи Кукоч премина над гредата. 

В 17-ата минута Жуан Фелипе стреля по диагонала, а Баривиера изби в ъглов удар. Червените изпълниха късо корнера, Луис Соареш центрира във вратарското поле и Тунчев с глава откри резултата. 

В 22-ата минута Маркиньос изпълни добре свободен удар, но Баривиера спаси. Десет минути по-късно вратарят на "Литекс" отрази и изстрел на Фелипе. Бразилецът се справи отлично и със силен удар на Соареш в края на полувремето. 

Минута преди края на първата част ловешкият тим можеше да изравни, но Вилмар Джордан не уцели вратата след индивидуален пробив. 

В хода на второ полувреме дефанзивните халфове на ЦСКА се измориха и "Литекс" започна по-трайно да владее топката. Гостите обаче така и не успяваха да създадат чисто голово положение пред Якуб Дивиш. 

В 88-ата минута домакините решиха мача със страхотен втори гол. Влезлият като резерва Бергонси получи топката пред централната линия, нагласи си топката на левия крак и с мощен изстрел, който срещна и гредата, не остави никакви шансове на Баривиера. 
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати