26 Април 2024 г. Петък

Руска банка иска да купи ТБ "Виктория"

2014-10-19 07:53:48

"Банк Российский кредит" иска да придобие 100% от капитала на Търговска банка "Виктория" (част от групата на Корпоративна търговска банка), пише ДУМА, позовавайки се на свои източници от финансовите среди.

Руската банка е внесла вчера писмо за намерение в Министерството на финансите (МФ), Българската народна банка (БНБ) и в банка "Виктория". Писмото е с входящ номер на МФ 17-00-271/17.10.2014г. В него се изразява готовност за стартиране на процедура и започване на преговори за придобиването на собствеността на ТБ "Виктория" ЕАД (бивша "Креди Агрикол България" ЕАД).

Мениджмънтът на руската банка декларира, че е в готовност незабавно да изпълни всички указания и изисквания на БНБ за започване на преговори по покупката на "Виктория", както и да представи гаранции за намеренията си. Към писмото са приложени няколко документа, сред които за легитимация на дружеството (актуално състояние) и финансови отчети към 31 декември 2013 г. и към 30 юни 2014 г.

Мениджърите на Банк Российски кредит заявяват още и своите трайни инвестиционни намерения в областта на банковия, финансов и капиталов пазар в България.

"Ние проявяваме последователен и траен интерес към банковия и капиталов пазар в България и много бихме се надявали за съществуването на  потенциална възможност за наше участие в него", се казва още в писмото.

Очакваме вашето решение и декларираме своята готовност за среща и дискусия по въпроси, относно потенциалната възможност за покупка на  ТБ "Виктория", както и предприемане на незабавни действия съобразно вашите препоръки и указния, се казва в заключение в депозираното вчера писмо за намерение на Банк Российский кредит.

ДУМА научи, че в скоро време руската банка ще представи своя екип за започване на преговори и процедури, който ще даде и официална пресконференция.

Банк Российский кредит е създадена през 1990 г. Тя се развива като класическа инвестиционна банка. От 2008 г. е в топ 20 на водещите организации на облигационни заеми в рубли. Член е на руската фондова борса и на Националния депозитар, има акредитация във фондовата секция на Московската междубанкова валутна борса.

източник: news.bg

Последни новини от категория Бизнес


Новини
68% от българите биха се притеснявали да посещават места, където има много хора срещу 28%, които нямат притеснения за това. 57% биха се притеснявали да отидат на ресторант или ...
Новини
Държавата готви още мерки за подкрепа на икономиката. Това стана ясно коментара пред БиТиВи на министъра на икономиката Емил Караниколов. Първо обаче щяло да се види как вчера оповестените мерки ще ...
Новини
Не би следвало да има криза със стоките от първа необходимост. Това заяви пред Нова телевизия Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ. Според него месното производство представлява 20-30% ...
Новини
Дългогодишен опит – гаранция за качество   Белдо Кънстракшънс ЕООД Варна е специализирана компания в хидроизолационни продукти и системи.   Хидроизолация от мазе до покрив &nbs ...
Новини
От днес би трябвало всички шофьори да получават подробни касови бележки на бензиностанциите. Те ще съдържат информация за косвените данъци, платени от търговеца, за продажната стойност и за стойност ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати