27 Април 2024 г. Събота

Бойко Борисов ще се споразумее и с Дявола, обяви Рашидов

2014-10-14 08:48:24

Аз съм работил пет години в ГЕРБ – кажете една наша зависимост. С тези думи бившият културен министър Вежди Рашидов подхвана приказката за това кой трябва да носи отговорност в държавата.

Веднага последва въпрос –"Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е.а п.....а майна"? За нея Рашидов отговори, че това е показателно как всъщност всички знаели за Пеевски по време на управлението на Бойко Борисов и не влезе в подробности какво е било положението на Пеевски в онези години.

Ако трябва, Бойко Борисов ще се споразумее и с Дявола в името на българската държава, продължи с патриотично-повдигнат тон бившият културен министър. Защо вие, медиите, не намерите начин да поканите Делян Пеевски да говори? Какво очакваме от Бойко Борисов – да говори само за него?

Реформаторският блок поставя непрекъснато детски условия. Те не са в положение да ги поставят. Детска градина са там. И не ми се искаше да го казвам, но техни хора участваха в управлението на Пламен Орешарски, караше разпалено Рашидов.

Питайте МВР и ДАНС – хората, които активно клатеха КТБ, каза бившият културен министър. Моите средства в банката са малки – това са най-чистите средства в България. Много народ ще осъди държавата заради КТБ. Мажоритарният собственик да спре да пише любовни писма, защото в банката му има хиляди страдащи клиенти. В тази държава на нищо не разчитам, обобщи Рашидов пред Нова телевизия.

Защо аз всеки ден трябва да отговарям, а не генният инженер на олигархията Ахмед Доган? Казах вече – като се върнат 2 млрд. лева от Фонда за гарантиране на влоговете, пред КТБ седят едни пеликани и се облизват за 10 млрд. лева активи. Кои са тези хора – защо мен питате, нямате ли прокурори, държава, задейства популисткия тон Рашидов.

Кой министър ще иска да управлява при 15 млн. лева дефицит в културното министерство. Нито един министър не е управлявал с 92 млн. лева бюджет министерство, само аз. Кой носи отговорността за случилото се след мен, нали ме проверява Стоянович цяла година за лошо управление? Сигурно така е и по другите министерства, с големи дефицити – министрите станаха депутати от ДПС, продължи Рашидов (бел. ред. – финансовият министър Петър Чобанов от кабинета „Орешарски” е депутат от ДПС).

Бойко е отговорен човек, мъжко момче. Ако той управлява, носи си отговорността. Затова повтарям съвета – ако трябва и с Дявола да се коалира. Държавата е много зле, хората са много зле – партиите са си добре, но хората не са. Българската държава няма време за експерименти. Време е да се действа, а не да се говори по сутрешните блокове, завърши Рашидов.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати