27 Април 2024 г. Събота

600 протестираха в Габрово срещу ДПС

2014-10-13 23:22:13

С яйца и камъни срещу централата на ДПС в Габровопротестираха срещу получения от Движението депутатски мандат, предаде БНР.

С развети трибагреници и с гръм на черешово топче протестиращите известиха началото на митинга срещу получения от ДПС депутатски мандат от региона.

Хората на Бареков обявиха, че нямат нищо против личността на депутата, който ДПС вкарва от региона - Четин Казак. А областният председател на "Атака" Любомир Линков заяви пред множеството, че стартира подписка за отзоваване на Четин Казак. Ако това не стане, местният лидер на "Атака" заплаши с блокада на прохода Шипка, съобщава Дарик радио.

Инициативата бе обявена за гражданска, въпреки че още в края на миналата седмица две политически формации - "България без цензура" и "Атака", излязоха с призив към обществеността да се включи в протеста.

Възгласи "Тук е България!" и "Долу ДПС!" озвучиха центъра на Габрово, където се събраха повече от 600 души, недоволни, че вотът им на изборите на практика не е бил зачетен, тъй като Движението получава в региона 2931 гласа. Това отрежда седма позиция на ДПС.

Протестиращите ги призоваха да проявят морал и да оттеглят Четин Казак. В противен случай заплашиха, че ще блокират движението през прохода "Шипка". Шествието им потегли от площад "Възраждане" и стигна до офиса на ДПС в Габрово, където протестиращи обстрелваха прозорците на ДПС с яйца и камъни. Със скандирания "Никога!" и с надуване на вувузели шествието продължи по централните улици на Габрово.

Любомир Линков от Атака обяви, че от 16 октомври в Габрово и населените места на общината стартира подписка за отнемане мандата на ДПС.

"Нека им покажем на тези душмани, че тук ще съберем повече от техните гласове. Ако мандатът на ДПС не бъде освободен габровци ще блокираме прохода Шипка", заяви още Любомир Линков, цитиран от Габрово нюз.

Четин Казак става народен представител с гласовете на 2931 избиратели. Той не е единственият, който взема мандат с нисък резултат. През 2009 година с малко над 3 800 гласа за народен представител бе избрана Марияна Даракчиева от "Синята коалиция", а след това Георги Терзийски от РЗС с 2 263 гласа, припомня Дарик радио.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати