Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Април 21
Начало arrow България arrow След Кюстендил, Дупница и Ямбол, въстава и Габрово - срещу Четин Казак

След Кюстендил, Дупница и Ямбол, въстава и Габрово - срещу Четин Казак

  Print E-mail
2014-10-11 17:45:49
източник: actualno.com

Габрово въстава срещу решението Четин Казак от ДПС да стане депутат. Неговият резултат е седми в региона, а в града е получил под 300 гласа. Въпреки това с гласовете от чужбина Казак взима четвъртия мандат.

Ние разбрахме едва вчера, но в понеделник ще извадим черешовото топче, заканиха се местните.

Те заявиха, че напрежението в града ще ескалира. Те са категорични, че системата за преразпределяне на мандати не работи и се получава подмяна на вота, съобщава ТВ7.

По-рано в Дупница се проведе протест заради влизането в парламента на депутата от ДПС Александър Методиев - Бат Сали, без нужната подкрепа от региона, но с гласовете от чужбина. В Кюстендилска област ДПС е едва осма сила с около 800 гласа, което стана повод за бурно недоволство от страна на кюстендилци и дупничани.

В последствие бе съобщено, че в понеделник в 12 ч. жители на Кюстендил ще блокират международния път за Македония. По същото време дупничани ще блокират главен път Е-79. Ако трябва ще блокираме и жп линията, закани се Петър Кашкин - един от протестиращите срещу това Александър Методиев-Бат Сали да стане депутат от Кюстендилския избирателен район, след като е получил едва 800 гласа.

"Това е унижение! Не може да убеждаваме хората да гласуват и накрая да се получава това", заяви председателят на Общинския съвет на Кюстендил Иван Андонов.

"Започваме борба за справедливост и равноправие, за да не бъде подменян вотът ни. Ще се борим до последно - за промени в Изборния кодекс", закани се той.

Днес протест срещу несправедливото разпределение на мандатите имаше и в Ямбол. Протестът започна пред сградата на Областна управа.

Съгласно обявеното решение на ЦИК ГЕРБ Ямбол губи един мандат, който отива при ДПС. От четирите мандата в Ямболско един е за ГЕРБ при получени 18 647 гласа; 2 мандата за коалиция БСП - лява България при получени 13 834 гласа и един мандат за ДПС, която събира 3723 гласа в региона.

Организатори на протеста са ПП ГЕРБ Ямбол, които заявяват, че в случая става дума за безпрецедентна подмяна на вота на избирателите.

„Няма как политическата сила, спечелила безапелационна победа в региона с 32,75 на сто от гласовете на хората да има един депутат, а БСП (с 24,29%) да получава два депутатски мандата. Още по-трудно може да се приеме мандатът, който ДПС получава в Ямболско, при положение че партията има едва 6-ти резултат с 6,5%от гласовете", пише в обръщение към гражданите.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?