25 Април 2024 г. Четвъртък

"Лудогорец" излиза да си свери часовника с европейския шампион "Реал" (Мадрид)

2014-10-01 08:12:46

Българският шампион "Лудогорец" направи успешен като представяне, макар и загубен с 1:2 срещу "Ливърпул" дебют в Шампионската лига и ще опита да затвърди добрите впечатления срещу настоящия европейски първенец и рекордьор по титли "Реал" (Мадрид). В 21.45 часа двата отбора се изправят един срещу друг на Националния стадион "Васил Левски". 

Залогът: 

"Лудогорец" ще изиграе първия си домакински мач в Шампионската лига. Един от двата дебютанта в най-силния клубен турнир остави отлични впечатления с играта си срещу "Ливърпул" на "Анфийлд", въпреки че загуби с 1:2 след дузпа в 93-ата минута. Този път обаче съперникът ще бъде далеч по-силен в лицето на настоящия европейски шампион и рекордьор по титли "Реал" (Мадрид). Спечелването дори на точка от този двубой изглежда в сферата на фантазиите. Това обаче ще бъде перфектната възможност за играчите на българския шампион да покажат своите качества и да си сверят часовниците срещу едни от най-големите звезди на световния футбол.

 "Реал" (Мадрид) започна защитата на титлата с разгромна домакинска победа с 5:1 срещу швейцарския първенец "Базел". Белите са абсолютен фаворит за първата позиция в група В, а най-голямата им цел през настоящия сезон ще бъде да станат първият отбор в историята, защитил трофея в Шампионската лига.

Новините:

"Лудогорец": На вратата се завръща Владислав Стоянов, който пропусна гостуването на "Лудогорец" заради червения картон, получен в плейофа със "Стяуа". В отбора няма никакви проблеми с контузени и наказани играчи. 


"Реал": Португалецът Фабио Коентрао отпадна от състава, което оставя Марсело без алтернатива в зоната на левия краен защитник. Заради контузии участие в двубоя не могат да вземат още Сами Кедира (бедрото) и Хесе Родригес (коляното). Централният защитник Пепе имаше мускулно разтежение, заради които пропусна последните три срещи на белите - срещу "Ла Коруня" (8:2), "Елче" (5:1) и "Леванте" (2:0). Той вече е възстановен, но не е ясно дали ще започне като титуляр, или партньор на Серхио Рамос отново ще бъде Рафаел Варан.

Треньорите:

 

Георги Дерменджиев: "Футболистите са готови като мотивация. Има много голяма разлика в класите. Но нашите футболисти ще играят колкото класата им позволява. "Реал" е галактически отбор, знаете за бюджета им и колко струват отделните футболисти. Но ние ще излезем да играем футбол. Изобщо не се притеснявам от разликата в класите. За нас е чест да се изправим срещу "Реал". Доволен съм, че тези играчи ще дойдат на живо в България и хората ще могат да ги гледат."

Карло Анчелоти: Не си мислете, че няма да опитаме да играем най-добрия футбол и да покажем цялата си сила. "Лудогорец" е един много добър отбор и ще извадим най-силния си състав. Не си мислете, че ще подценим българския отбор. Не мисля за програмирани ротации. Ако видя, че някой на тренировката е по-натоварен, може да направя промени, но за нас е важно да имаме шест точки след първите два кръга. Няма скромни отбори, всеки се опитва да спечели всеки мач, защото това е Шампионската лига. Видяхте как "Лудогорец" се противопостави на "Ливърпул". Ще срещнем отбор, който играе динамично и също успява да притиска съперника. Видяхме на "Анфийлд", че "Лудогорец" е качествен отбор."


Моментна форма:

"Лудогорец" загуби с 2:3 от "Левски" в последния си мач, като особено през първото полувреме игра много слабо. Като цяло шампионите се представят доста колебливо в А група - две победи в последните пет срещи, и заемат петото място в класирането. В отбора обаче отдават това на факта, че все още не са свикнали да играят еднакво мотивирано в българското първенство и в Шампионската лига.

"Реал" започна доста неубедително сезона, като загуби сблъсъка с "Атлетико" за Суперкупата на Испания, а в Примера дивисион взе само три точки в първите си три мача. В последните си четири срещи обаче белите подобриха представянето си и записаха четири победи при голова разлика 20:4. Отборът на Карло Анчелоти обаче продължава да показва проблеми в защитата си. Въпреки че не допусна гол през уикенда срещу "Виляреал" (2:0) , "Реал" позволи на съперника да създаде доста възможности.

Играчи на фокус:


Жуниор Кайсара: Десният краен защитник направи страхотно впечатление с представянето си срещу "Ливърпул", а след двубоя собственикът Кирил Домусчиев обяви, че вече са започнали запитвания за бразилския футболист. Кайсара ще има много тежка задача в отбрана срещу "Реал", тъй като в неговата зона най-често ще се задържа звездата на гостите Кристиано Роналдо. В същото време пред него ще има потенциал за опасни атаки в половината на съперника срещу изключително офанзивния и колеблив в дефанзивен план Марсело.

Кристиано Роналдо: Португалецът е безспорно най-голямата от всички звезди на "Реал" и по отношение на моментната форма - най-силния футболист в света. Роналдо е отбелязал 13 гола в деветте мача, в които игра от началото на сезона. Той не се разписа единствено в първия двубой за Суперкупата срещу "Атлетико" (1:1), а само за последните десет дни има осем попадения. Той има 68 гола в Шампионската лига и е само на три от рекорда на Раул. 


Факти:

*"Лудогорец" е спечелил 9 от 19-те си мача във всички турнири през този сезон

*
"Реал" победи "Левски" с 1:0 при единственото си до момента гостуване в България. Двубоят е от първия кръг на Купата на европейските шампиони през 1979 г., а общият резултат от двата мача е 3:0 за мадридчани. 

*"Лудогорец" не е допускал гол в трите си домакински срещи в Шампионската лига през този сезон - "Дюделанж" (4:0), "Партизан" (0:0), "Стяуа" (1:0). 

*"Реал" вкара 20 гола в шестте си гостувания в Шампионската лига през миналия сезон, като спечели четири и загуби единствено срещу "Борусия" (0:2) в четвъртфиналите. 

*Кристиано Роналдо (68) е само на три гола от рекорда на Раул (71)за най-много попадения в историята на Шампионската лига. 
Вероятни състави: 

"Лудогорец": Владислав Стоянов - Жуниор Кайсара, Александър Александров, Козмин Моци, Йордан Минев - Светослав Дяков, Абел Анисе, Михаил Александров, Дани Абало, Марселиньо - Роман Безяк;

"Реал": Икер Касияс - Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело - Лука Модрич, Тони Кроос - Хамес Родригес, Гарет Бейл, Кристиано Роналдо - Карим Бензема.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати