26 Април 2024 г. Петък

Местан: Аз съм готов след изборите да проведем големия разговор за Пеевски и КТБ

2014-09-27 12:53:31
Аз съм готов и мисля, че г-н Пеевски е готов за големия разговор за Пеевски след изборите. Както и за другия разговор - за КТБ като банка на ДПС. Това заяви в предаването "Събуди се" на "Нова телевизия" лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той припомни, че именно ръководената от него партия е предложила създаването на закон за разкриване на банковата тайна на всички публични лица - и настоящи и бивши през целия преход.

"Никой не ни подкрепи. Кой се бои от истината за КТБ?", попита Местан. Той посочи и че има дъщеря, която няма консултантски договор в КТБ, по който да получава "тлъсти месечни хонорари".

"Казвам го на моралните цензори, които привиждат връзка на ДПС с КТБ. Моралният цензор, който и да е той, трябва да бъде много предпазлив с присъдите, които раздава, защото първо трябва да е убеден в своята чистота и изрядност", посочи лидерът на ДПС. С тези си думи той намекна за бившия лидер на ДСБ Иван Костов, за чиято дъщеря агенция "ПИК" написа преди време, че е получавала пари по консултантски договори с банката.

Местан призова на облог лидера на БСП Михаил Миков, при който да се разсекрети стенограмата от срещата преди няколко месеца при държавния глава, на която политическите сили обсъждаха изхода от кризата с КТБ.

Ако се окаже, че там има предложение от мен или Йордан Цонев за въвеждането на банкова ваканция, аз и Цонев напускаме листите на ДПС още преди края на кампанията и напускаме и политиката. Но ако се види, че не сме направили никога подобно предложение, Миков да е така доблестен и той да поеме ангажимент да се откаже от листите. Не може да се отправят толкова безочливо обвинения, посочи Местан.

В разговор по темата за това ДПС етническа партия ли е той призова и останалите полически сили да представят платформите си не мегдана на родното му село Островец и да се преборят за гласовете на неговите близки и съседи. "Но това, че другите партии нямат адекватни послания за малкото село и районите с преобладаващо малцинствено население не е проблем на ДПС"Днес всички оратори говореха на български. Аз смятам това за ненормално. За аномалия, която няма нищо общо с ценностната система на Европейския съюз. Затова ще поема политическата отговорност и с риск отново да бъда глобен ще се обърна към вас със съкровеното "Много близки братя. Заедно ли вървим?".

По-късно Местан се обади в "Нова телевизия", за да отправи обвинение към водещата разговора Диана Найденова, че казаното от него е било монтирано и е изкривило думите му. Според него това е един "абсолютно скандален монтаж", което е било "съвършено преднамерено".

"Там казах, че не е нормално да бъда глобен, ако кажа няколко думи на майчин език. Аномалия е това, че съм глобен, че съм казал няколко думи на майчин език. А не че е ненормално, че всички оратори преди мен са говорилии на български език", посочи Местан. Найденова отрече да е монтирано каквото и да било в тази част на видеоматериала.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати