25 Април 2024 г. Четвъртък

Румънски автобус с 50 пътници се преобърна при Хаинбоаз

2014-09-21 19:35:51

27-годишна румънка загина при катастрофа с автобус при Прохода на Републиката, съобщават от Областната дирекция на МВР-Велико Търново. Заради произшествието проходът бе затворен в продължение на часове. Инцидентът е станал около 4.30 часа тази сутрин на около километър от върха в посока Велико Търново. Пътни полицаи от Велико Търновопренасочваха автомобилите през прохода Шипка. Образуваха се километрични колони.

Румънски автобус „Мерцедес", движещ се в посока от Стара Загора към Велико Търново, се е преобърнал на пътното платно. Той бил шофиран от 44-годишен румънец. При произшествието е загинала млада пътничка в автобуса, а други шестима са пострадали.

Шофьорът на автобуса е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство. Пробата му е отрицателна. Взета му е кръв за химичен анализ. Автобусът е изпълнявал курс от Турция до Румъния. В него са пътували общо 50 души, по уточнени данни. Първоначално бе съобщено за 27 пътници.

Органите на реда изясняват причините за тежкото произшествие. Проходът е отворен за движение малко преди 10.00 часа.

 

 

От Румъния е изпратен хеликоптер, който да транспортира двама тежко пострадали пътници, предаде НоваТВ. Останбалите по-тежко пострадали са с фрактури на прешлени, фрактура на бедро, гръдни травми.

Туристите са се връщали от турския курорт Кушадасъ. Най-вероятно поради мокрия и хлъзгав асфалт шофьорът на автобуса не е успял да вземе завоя, който е сред най-опасните в прохода.

Директорът на Областната болница във Велико Търново д-р Стефан Филев заяви, цитиран от БТА, че шестимата тежко пострадали са стабилизирани. Състоянието им позволява да бъдат транспортирани с хеликоптери до Румъния. В Спешното отделение на болницата са прегледани 27 румънци.

От своя страна директорът на летището в Горна Оряховицаувери, че е създадена организация за посрещането на два медицински хеликоптера.

Туристите, които не са пострадали, са настанени в един от корпусите на НВУ „В.Левски" , докато бъде организиран транспорт за връщането им в Румъния.

Очаква се в района на Велико Търново да вали, затова от Пътна полиция призовават шофьорите да бъдат внимателни пр

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати