27 Април 2024 г. Събота

"Лудогорец" загуби с 1:2 от "Ливърпул"

2014-09-16 23:34:22

"Лудогорец" играе с "Ливърпул" на "Анфийлд"

 

 

 

 

 

 

Мечтата вече е реалност. "Лудогорец" играе първия си мач в групите на Шампионската лига. Воденият от Георги Дерменджиев отбор гостува на "Ливърпул" в среща от група В.

 

Донякъде изненадващо титуляр е Абел Анисе. В състава попадат четирима българи - Александър Александров, Йордан Минев, Светослав Дяков и Михаил Александров. Начело на атаката е Роман Безяк.

 

По-рано младежите на "Лудогорец" загубиха с 0:4 от "Ливърпул" на старта в Шампионската лига.

 

Съставът на "Лудогорец": Милан Борян, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Александров, Йордан Минев, Абел Анисе, Светослав Дяков, Михаил Александров, Върджил Мисиджан, Марсенильо, Роман Безяк.

 

"Ливърпул" се завръща в Шампионската лига след петгодишно прекъсване. Червените не са сред големите фаворити, но тръгват с надежда за силно представяне и задължително излизане от групата, в която са още настоящият шампион "Реал" и "Базел".

 

 

НА ЖИВО:

 

90+3 ГОЛ за "Ливърпул" 2:1 - Капитанът на домакините Стивън Джерард вкарва от дузпа, отсъдена за нарушение на Борян.

 

90 ГОЛ за "Лудогорец" 1:1 - Резервата Дани Абало изравнява след нова добре организирана атака на състава. Испанецът излъга Миньоле и пусна във вратата.

 

87 Дерменджиев пуска Юнес Хамза вместо Безяк.

 

82 ГОЛ за "Ливърпул" 1:0 - Марио Балотели. Италианският нападател се възползва от грешка в защитата на българския отбор. След центриране от ляво Моци не успя да изчисти топката и Балотели я прати във вратата.

 

81 Минев стреля от 20 метра встрани от вратата. Секунди по-късно Марселиньо влезе на скорост в наказателното поле, излъга защитник на "Ливърпул", но друг играч на червените изчисти.

 

74 Хендерсън беше оставен непокрит в наказателното поле, но стреля неточно с глава.

 

72 Греда за "Лудогорец" - Марселиньо пусна към Безяк в наказателното поле и словенският нападател стреля, но улучи гредата. Топката попадна в Минев, чийто изстрел мина встрани.

 

69 Първата добра възможност за "Ливърпул" - центриране от дясно и Фабио Борини стреля с глава от близо, но Борян спаси отлично.

 

67 Интересен момент - играта е прекъсната за кратко, тъй като след удар на Александров едно от въжетата, които опъват мрежата на вратата на домакините, се скъса.

 

65 Докато "Ливърпул" продължава с неубедителните си опити да преодолеят защитата на съперника, Безяк напредна от ляво и от трудно положение стреля. Топката мина над вратата.

 

59 "Ливърпул" продължава с опитите да притисне съперника си, но не намира начин да стигне до добро положение в наказателното поле. Дотук защитата на българския отбор се справя със задачата си.

 

53 Контраатака за "Лудогорец", при която Кайсара напредна и стреля мощно по диагонала, но Миньоле изби.

 

49 Претенции на Лалана за дузпа след единоборство с Моци, но съдията преценява, че нарушение няма.

 

47 На "Анфийлд" се чува българският химн, изпълнен от публиката на "Лудогорец".

 

46 Начало на второто полувреме.

 

В другия двубой в групата развоят е коренно различен. "Реал" води с 4:1 срещу "Базел" на "Сантяго Бернабеу".

 

"Лудогорец" изигра добре първото полувреме. Тези 45 минути не предложиха нищо впечатляващо за зрителите, но мачът се развива по план, който се харесва на българите. Според статистиката на УЕФА до момента има само един точен удар от общо три в мача.

 

 

45+1 Край на първото полувреме.

 

45 Роман Безяк получи топката пред противниковото наказателно поле и преодоля защитик на домакините, но не успя да задържи топката.

 

38 Нов пробив на "Ливърпул" в наказателното поле и Адам Лалана стреля, а Светослав Дяков и Абел Анисе със задружни усилия избиват в ъглов удар. След изпълнението му Деян Ловрен играе опасно с глава, но не намира целта.

 

36 В последните минути "Ливърпул" пробва натиск, но не стига до опасности.

 

34 Балотели получи пред наказателното поле, задържа и стреля, но Боряк улови.

 

30 След центриране от фаул от дясно Моци е изпреварен в наказателното поле на съперника, но има и засада.

 

27 Марселиньо влезе в наказателното поле и падна след докосване с Ловрен. Съдията дава знак да бъде изпълнен аут.

 

24 Мисиджан опитва да центрира от дясно, но отново рикошет и ъглов удар за "Лудогорец".

 

 

22 "Ливърпул" създаде напрежение пред вратата на Борян, но е отсъдена засада.

 

20 Върджил Мисиджан стреля от разстояние, но след рикошет се стига до първия ъглов удар за българския шампион. След центрирането обаче Симон Миньоле лови.

 

19 След близо 20 минути игра на "Анфилйд" двата отбора все още не са отправили удари към вратите си. "Лудогорец" се стреми да задържа топката, без да бърза в отиграванията си.

 

18 Кайсара пробва да изведе Безяк в наказателното поле с фалцово подаване, но топката се оказва доста бърза за словенския нападател.

 

15 Отново Морено атакува отляво, но и този път подаването му е неуспешно.

 

9 Морено направи пробив на скорост, като премина необезпокояван почти цялата половина на "Лудогорец", но подаването му е неточно.

 

5 Жълт карон за Александър Александров след нарушение срещу Стърлинг.

 

5 Мощни възгласи "България, юниаци" и скандирания "Моци, Моци" се чуват от сектора с българските запалянковци.

Хореографията с петте купи, изпълнена от привържениците на "Ливърпул".

2 Червените стигат до първа опасност пред вратата на съперника си - във втората минута е отсъден фаул за нарушение срещу Марио Балотели в близост до флагчето за ъглов удар по лявото крило. Капитанът Стивън Джерард центрира, но защитата на българския отбор се справя.

 

1 "Ливърпул" изпълни началния удар в срещата и опита да организира устремна атака, но след грешен пас топката излезе в тъч.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати