26 Април 2024 г. Петък

Освирквания и ругатни провалиха открития дебат за "Битката за Варна"

2014-09-10 12:10:23
Ролята на държавата и политиците в справянето с щетите след природни бедствия бе в центъра на политическата дискусия от центъра на Варна, показа репортаж на Би Ти Ви.

В дискусията участваха Лиляна Павлова от ГЕРБ, Ангел Найденов от БСП, Йордан Цонев от ДПС, Валентин Касабов от Патриотичния фронт, Ивайло Калфин от АБВ, Николай Бареков от "България без цензура" и Радан Кънев от Реформаторския блок, както и стотици граждани на морската столица.

Кандидатите за народни представители бяха посрещнати с ругатни и освирквания, а самите те не се изслушваха помежду си и влизаха в безпредметни дискусии и спорове.

Първоначално споровете се завъртяха около участието на политиците в разчистването на пострадалите от наводненията къщи в различни части на страната, до което прибягна ГЕРБ, настоявайки, че това не е имиджов ход, част от предизборната кампания на партията.

"Чистихме, защото основната ни визия е, че трябва да помогнем на хората, които са в беда. Имаме достатъчно време за предизборната кампания", заяви Лиляна Павлова. "Това, което ГЕРБ направиха, беше гавра с доброволчеството. Отидоха с лъскавите си ботуши и прически, за да се снимат. Аз бях първият политик и евродепутат, който отиде в "Аспарухово" и дари пари от заплатата си", опонира Николай Бареков.

Най-актуалният въпрос в момента според Йордан Цонев е къде е била държавата по време на наводненията. "Всички ходихме по време на наводненията – ДПС имаше 140 доброволци в "Аспарухово". Не закрихме ли твърде рано и лекомислено Министерството на бедствията", попита той, с което предизвика бурни освирквания по адрес на някогашния ръководител на въпросното министерство Емел Етем.

Бившият министър на отбраната Ангел Найденов от БСП подчерта, че по време на наводненията са помагали военните, водолазите, спецчастите, армията.

По думите на Ивайло Калфин от АБВ държавата не си върши работата, а два дни след всяко бедствие институциите забравят, докато хората продължават да живеят и работят в пострадалите райони.

"Докато има незаконни постройки на циганите и се извличат права от потъпкването на задълженията, ще се случват такива неща", заяви Валентин Касабов от Патриотичния фронт.

Радан Кънев от Реформаторския блок коментира, че наводнения с жертви има от 10 години, което се пропуска сред крясъците и опитите за популизъм. "Администрация, която прави всичко друго, но не и да се загрижи – няма правосъдие и няма виновни. България има един проблем – няма закон, който да е еднакъв за всички и не да обвиняваме хората на етнически принцип", заяви той.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Варна


Новини
Възстановен е палатковият лагер пред община Варна, съобщи bTV.Първоначално от полицията се опитаха да ги спрат, след което се отдръпнаха.След като в сряда той беше преместен в пешеходн ...
Новини
"Няма доказан случай на коронавирус във Варна към момента!" Така коментира в социалните мрежи кметът на Варна Иван Портних съмненията за заразени от новия вирус в крайморския град.По думит ...
Новини
Спешно събарят незаконни къщи във варненската ромска махала "Максуда". Събарянето е по разпореждане на кмета на Варна Иван Портних. Причината е свличане на земна маса, която е паднала върх ...
Новини
След поредица отлагания, „синята зона“ във Варна най-после ще заработи. Това ще стане официално утре - 11 юли, съобщиха на пресконференция в общината, предаде репортер на Moreto.net.В &b ...
Новини
Планини от боклуци и лоша миризма притесниха жителите на морската столица насред летния сезон. Вече пети ден боклуците в най-големия район във Варна се трупат и не се извозват, съобщи Нова тел ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати