23 Април 2024 г. Вторник

500 полицаи ще са нащрек в първия учебен ден в София

2014-09-08 12:22:54

Снимка: Булфото, архив


Между 450 и 500 полицаи ще се грижат за нормалното протичане на първия учебен ден в София, съобщи директорът на „Охранителна полиция“ Борислав Муеров. 

От СДВР са се срещнали с представители на Столичния инспекторат по образование, кметовете на всички райони в София, както и директорите на 226 учебни заведения, с които са набелязали мерки за нормалното протичане на първия учебен ден. 

На 10 септември ще бъде проведена работна среща с всички служители, които ще обезпечават контрола и ще следят пропускателната дейност в заведенията, добави Муеров.

От „Пътна полиция“ са извършили проверки на пешеходните пътеки, маркировката близо до училищата, които са показали, че на 99 процента всичко в София е наред. 

Заместник-началникът на КАТ Тенчо Тенев увери, че служители на "Пътна полиция" ще помагат и за пресичането на децата и ще контролират движението близо до училищата на 15 септември. 

„Пътна полиция“ е създала и организация за провеждане на акцията „Децата тръгват на училище, да ги пазим“, която тръгва от днес. 

Ще се наблегне най-вече на контрола над водачите при преминаване на пешеходните пътеки и близо до училищата, детските градини и площадките, пресичането на пътното платно да става на определените за това места от децата и учениците, ще регулираме движението за безопасно пресичане, особено на улици с най-интензивен трафик, разясни Тенчо Тенев.

От 15 септември до 31 октомври ще бъде засилено присъствието на пътни полицаи, особено по времето за отиване и връщане на децата от училище.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати